Valina předvede svou novinku živě ve strahovském klubu 007

25.04.2014 09:48 - Tisková zpráva | foto: Valina.at

Je trochu těžké připustit si, že první deska skupiny Valina s názvem "Into Arsenal Of Codes" vyšla už v roce 2000. Fakt je to tak dávno? Toto sympatické trio z Lince svými nahrávkami obecně šetří; na letošní novinku "Container" se čekalo šest let, přičemž se jedná o teprve čtvrté LP formace za celou její historii.

Ale není kam spěchat, tahle muzika nerezaví. Valina tvrdošíjně pokračuje v tom, co dělá tak dobře už hodně let: devadesátkový post punkový zvuk, kde nese hlavní melodickou informaci basa, kterou doplňují dynamické bicí a rytmicky ukázněná kytara. Jestli máte rádi klasický Dischord desky, Shellac, Sebadoh, Jawbox nebo The Ex, určitě máte rádi i Valinu. Steve Albini, s nímž skupina nahrává (postaral se i o "Container", master si vzal na starost Bob Weston z Shellac) popsal trojici jako "progressive Schlager-Noise from Austria." Ano, to sedí.

Jsme rádi, že se Valina vrací do strahovského klubu 007. V roli předkapely se 29. dubna představí trio Peleton, jež čerpá z podobných inspiračních zdrojů a které nedávno debutovalo počinem "Chvostiki" na Silver Rocket. Začíná se v osm večer, vstupné bude činit 180 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY