V USA pokračuje vláda Pharrella a Frozen, vysoko debutovala novinka Lany Del Rey

25.04.2014 04:25 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Novince Lany Del Rey "West Coast" napočítali slušnou sumu downloadů i streamů, odstartovala na sedmnáctém místě. Pharrell s "Happy" tentokrát ještě navýšil náskok před Johnem Legendem, do první desítky se dostali Justin Timberlake a Chris Brown. Za "Frozen" debutovala alba NEEDTOBREATHE nebo Jasona Derüla.
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - Pharrell Williams má za sebou další úžasný týden, již devátý vítězný. S "Happy" nově vede ve všech metrikách Billboardu. Zlato v rádiích obhájil s 203 miliony impresí (-7 %) a přidal dalších 274 tisíc downloadů (-7 %), poprvé se ale dostal i na vrchol Streaming Songs. Vděčí za to fanouškům, neboť v posledním týdnu se roztrhl pytel s fanouškovskými verzemi videa. I poslední americký západákov si natočil vlastní klip, a stream se samozřejmě započítá. S 28% nárůstem na 9,2 milionů byl zároveň Streaming Gainerem tohoto týdne.

"All Of Me" se tak popáté muselo spokojit se stříbrem. John Legend Pharrella doháněl, díky nárůstu streamů mu ale zase zpátky odskočil. Downloady a rádia mu přesto dále rostou, což není případ "Happy".

Na trojce máme změnu a to znamená, že jsme se nedočkali čtvrtého týdne bez pohybu v první sedmičce. Jason Derülo totiž přeskočil Katy Perry. Pomohlo mu vydání celého alba, které se stejně jako singl jmenuje "Talk Dirty". Idina Menzel s "Let It Go" udržela pětku a Bastille s "Pompeii" šestku.

Lorde však ze sedmičky spadla až na desítku. Její předchozí pozici obsadili DJ Snake a Lil Jon, kteří dále mohutně posilují v downloadech i rádiích. Místo Aloe Blacca a OneRepublic pak máme v Top 10 Justina Timberlakea a Chrise Browna. "Not A Bad Thing" si polepšilo z dvanáctky na osmičku a JT tak oslavil patnáctý hit v Top 10. A šest dalších má s 'NSync. Právě jsem se vrátil z jeho koncertu, Praha se má na co těšit. Pro Browna je "Loyal" třináctá návštěva v elitní desítce.

Laně Del Rey se start "West Coast" velmi povedl. Za krásné sedmnácté místo děkuje 118 tisícům downloadů a 2,7 milionům streamů. Do rádií se singl teprve dostane. O místo níže, na osmnáctce, je už po sedmi týdnech Iggy Azalea s "Fancy". Singl s Charli XCX je vůbec její první, který se dostal do Billboard Hot 100. Předchozí "Work", "Bounce" i "Change Your Life" přitom například docela uspěly v Británii.

Hitparáda se dočkala i dvou poprockových novinek. OneRepublic debutovali s "Love Runs Out" na 81. místě, Coldplay s "Midnight" o tři místa níže. Ještě se vrátím ke "Counting Stars" 1R: singl strávil v Top 10 celých 25 týdnů a dosáhl stříbra, což jsou úplně stejné výsledky jako jejich starého "Apologize". Rekord v počtu týdnů v Top 10 drží LeAnn Rimes s 32 týdny "How Do I Live". Zpět k novinkám: na 92. příčce má první singl z připravované desky "Blacc Hollywood" Wiz Khalifa. Track a klip je tak hloupý, jak jeho název: "We Dem Boyz".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  5. Idina Menzel - Let It Go
  6. Bastille - Pompeii
  7. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
  8. Justin Timberlake - Not A Bad Thing
  9. Chris Brown feat. Lil Wayne & French Montana/Too $hort/Tyga - Loyal
  10. Lorde - Team

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - To jsou panečku čísla! Velikonoční období zdvojnásobilo prodeje "Frozen Soundtrack" a s 259 tisíci jasně dominoval albům. S jedenáctým vítězným týdnem se pak osamostatnil v pořadí nejúspěšnějších animovaných soundtracků před "Lvím králem". A na sedmnáctém místě ještě debutovala karaoke nahrávka "Disney's Karaoke Series: Frozen".

To samozřejmě nebyl nejvyšší debut, i ta nejvyšší novinka se ale před "Frozen" doslova krčí. 67 tisíc na debutové album je přitom paráda. Tím šťastným je r'n'b zpěvák August Alsina, jeho deska se jmenuje "Testimony". Rocková formace NEEDTOBREATHE na bronzu zaznamenala nejlepší číslo kariéry, když se "Rivers In The Wasteland" prodalo 49 tisíc.

Životního výsledku dosáhl i Jason Derülo. Jeho třetí řadovka "Talk Dirty" zaujala 44 tisíc posluchačů, to je o dva tisíce více než v případě eponymního debutu, pozičně je pak bronz výrazně lepší než jedenáctá příčka. Předchozí deska "Future History" příliš neuspěla (13 tisíc, 29. místo). Poznámka: "Talk Dirty" je americká re-edice "Tattoos". Poslední novinku v první desítce má na svědomí indiepopová zpěvačka Ingrid Michaelson. "Lights Out" je její šestý počin a stejně jako s předchozím "Human Again" se s ním umístila na pětce.

Posledně stříbrný Pharrell Williams si sice prodejně polepšil, kvůli náloži novinek ale spadl až na sedmičku. Na šestce ho ještě předehnal Luke Bryan. Pódium neobhájili ani 5 Seconds Of Summer, když spadli na devítku. Po vystoupení na festivalu Coachella se do první desítky vrátila Lorde. Zpět je také 49. vydání kompilace "Now!".

Nejvyšší novinku příště bude mít Iggy Azalea, prodej LP debutu "The New Classic" má přesáhnout 50 tisíc. O něco méně bude mít rapper Future s druhým albem "Honest".

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (259 tisíc, +94 %)
  2. N August Alsina - Testimony (67)
  3. N NEEDTOBREATHE - Rivers In The Wasteland (49)
  4. N Jason Derülo - Talk Dirty (44)
  5. N Ingrid Michaelson - Lights Out (37)
  6. Luke Bryan - Crash My Party (33, +77 %)
  7. Pharrell Williams - G I R L (33, +12 %)
  8. Lorde - Pure Heroine (26, +62 %)
  9. 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect EP (26, +1 %)
  10. ▲ Různí! - Now 49! (22, +45 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY