Nirvana - rýsuje se další velký comeback?

19.04.2014 08:28 - David Věžník | foto: Geffen Records

Ta a další všetečné a více či méně nesmyslné otázky se vyrojily po letošním desátém dubnu, kdy byla grungeová parta Nirvana (společně s dalšími velkými jmény rock music jako Peter Gabriel, Kiss, Hall And Oates, Cat Stevens a Linda Ronstadt) slavnostně uvedena do Rock And Roll Hall Of Fame aka Rokenrolové síně slávy. Hele, můžete zůstat v klidu: jednak je jasné, že bez Kurta to nebude ono, jednak se zbývající dva z trojice Cobain-Grohl-Novoselic v názorech na případný reunion úplně neshodnou.

"To je dobrá otázka," odvětil navzdory v úvodu zmíněné ne/smyslnosti Krist Novoselic, když naši dobří kolegové z Rolling Stoneu nadhodili téma z titulku článku, a dodal: "No, jsou tady Foo Fighters a Dave má rozjeté nějaké další projekty. I já sám mám nějaké závazky. Ale nikdy neříkej nikdy. Teď jsme to (myšleno takový menší comeback) udělali, možná že jednou začneme skládat i novou hudbu."

Dave Grohl se oproti němu drží trochu víc při zemi. "Ani jsme o něčem takovém pořádně nemluvili. Na tenhle večer (myšleno 10. duben) jsme koukali jako na večer, který se nikdy nemusí znovu opakovat. To z toho dělalo takovou silnou, nádhernou a smysluplnou akci. A ta se skutečně nemusí znovu opakovat, takže jsme do toho dali všechno. A bylo to ku*va dobrý," shrnul večírek Foo Fighter.

Takže se uklidněme, OK? A dejme si celý článek - tady -, protože je v něm spousta zajímavých informací. Třeba že krom Lorde, St. Vincent a dalších velkých žen měla s pohrobky Nirvany jednu píseň zapět i PJ Harvey nebo že poslední zkoušky před slavností vnímal Grohl jako slavnou hrnčířskou scénu Demi Moore a Patricka Swayzeho z filmu "Ghost" aka "Duch".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY