Žánroví kouzelníci Goldfish zavítají koncem dubna poprvé do Česka

20.04.2014 08:08 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Žánroví kouzelníci Goldfish z Kapského Města se chystají navštívit Českou republiku, a to hned dvakrát. Ve čtvrtek 24. dubna zahrají v pražském klubu Roxy a o den později také v Brně, v nově otevřeném klubu Sono.

Goldfish vpluli do proudu elektronické hudby v roce 2005. Kombinace tanečních groovy beatů s prvky elektro jazzu a živých nástrojů znamenala nejen originalitu na poli taneční hudby, ale také úspěch, který fanouškům oplatili hned několika dalšími alby. To vše pod jemnou taktovkou vlivů africké hudby, která je sama o sobě na rytmiku velmi bohatá. Ač se tato kombinace může zdát opravdu zvláštní a na dvoučlenný projekt velmi komplikovaná, funguje to dokonale a hudebně velmi kompaktně.

Dominic Peters a David Poole si vytvořili vlastní zvuk, kterým prorazili na pódia mnoha velkých festivalů světa (Ultra Music Festival, Glastonbury, Earthdance). V roce 2009 se stali rezidenty klubu Pacha na Ibize a jejich multi-instrumentální nadšení jsme mohli slyšet po boku Basement Jaxx, will.i.ama, Ericka Morillo, Faithless nebo Paula Oakenfolda.

V minulém roce Goldfish vydali nové album "Three Second Memory", které se setkalo s velmi pozitivním přijetím, a po něm přišla hned další vyprodaná vystoupení, díky nimž se duu kalendář zaplnil téměř na rok dopředu. Jejich pojetí live show, kdy jsou schopni průběžně kombinovat až deset hudebních nástrojů, je opravdu obdivuhodné. Sami se o tom můžete přesvědčit již za pár dní.

Vstupenky na jejich oba koncerty seženete v síti Ticketpro za 350,- Kč, v den konání akce je pořídíte za 490 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY