Joss Stone přijede v červenci do Prahy

25.03.2014 17:07 - Tisková zpráva | foto: dsmacku.com

Joss Stone byla posedlá hudbou od malička. Byla to její první láska a byla to soulová hudba, která zažehla její vášeň pro zpívání a skládání. Ve svých třinácti si prozpívala cestu do hudebního průmyslu písničkami soulových legend Arethy Franklin a Gladys Knight, v patnácti podepsala smlouvu s S-Curve records a v šestnácti vydala svou první desku soulových Sessions.

"The Soul Sessions" ji vystřelily do hitparád po celém světě a staré dobré písničky, které málem upadly do zapomnění, díky ní našly nové i staronové posluchače. Druhé album z roku 2004 s názvem "Mind Body & Soul" navázalo na komerční úspěch debutu a skvělé kritické přijetí desky jí vydobylo tři nominace Grammy, včetně té za Best New Artist. Přineslo také do UK Top 10 její písničku "You Had Me" a získalo ten samý rok dvě ceny Brit Awards.

Deset let od vydání svých skvělých studiových sessions se Joss rozhodla uzavřít kruh a vydat "The Soul Sessions Volume 2", kterou z části natočila v Česku za přispění FOK a České filharmonie. Cíl byl stejný. Najít skvělou soulovou klasiku, na kterou se tak trochu pozapomnělo. Team byl ale jinak docela podobný tomu z minulosti. Steve Greenberg a S Curve zase byli na svých místech a jako zvukový inženýr zaskočil starý spolupracovník Steve Greenwell. Jen jedna věc se trochu změnila - hlas Joss Stone vyzrál jako víno.

Během svého krátkého života Joss spolupracovala, kromě jiných, i takovými legendami, jako jsou James Brown, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson a Melissa Etheridge. Přispěla na desky Jeffa Becka a Ringo Starra, vystoupila na Super Bowlu, na Grammy - a jednu Grammy si také odnesla! Ve svých dvaceti šesti letech toho zažila tolik, co mnozí nestihnou za celý život. A pořádně si to užívala. Joss je srdcem rebelka, která vystupuje bosa nebo si obarví vlasy různými barvami, vždy říká, co si myslí, a řídí se svými instinkty.

Takže co teď? Po potřebné pauze a dvou rychle po sobě vydaných albech se rozhodla vidět svět a hrát v tolika zemích, kolik jen bude možných navštívit. Výzva? Joss Stone ji ráda přijímá. Důkazem budiž i fakt, že na 23. července oznámila svůj koncert do velkého sálu pražské Lucerny. Vstupenky za 740 Kč + poplatky budou k zakoupení od 27. března v sítích Ticketpro a Ticketportal, na místě v den koncertu za 900 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY