Fanoušci Pixies se dočkali. V dubnu kapele vychází nová řadovka

26.03.2014 10:23 - Simona Knotková | foto: facebook.com/pixiesofficial

Pixies - Indie Cindy
© facebook interpreta
Od pondělního dne je diskografie rockerů Pixies bohatší opět o jeden krátkohrající kousek. Po zářijovém "EP1" a lednovém "EP2" totiž na začátku tohoto týdne vyšlo navazující "EP3". Mezi čtyřmi novinkovými skladbami najdete i comebackový singl "Bagboy". A to není jediná novinka z hudební dílny tria Američanů. 28. dubna do světa pustí také páté dlouhohrající album "Indie Cindy".

Jednat se sice bude o kompilace již vydané trojice ípíček, ale jistě i to k radosti fanouškovské základny stačí. Vždyť poslední plnohodnotná nahrávka skupiny se datuje třiadvacet let dozadu, do dalekého roku 1991. Tehdy se Pixies studiově předvedli se čtvrtou deskou "Trompe Le Monde", po které následoval v roce 1993 rozpad.

Na "Indie Cindy" s muzikanty opět spolupracoval Gil Norton, producent podepsaný i pod jejich minulými počiny. Podle slov bubeníka Davida Loveringa myšlenka nového materiálu vznikla už dávno: "Už před čtyřmi lety jsme začali vážně mluvit o možnosti složení nové hudby. Přišlo nám, že je to něco, co zkrátka musíme udělat. Nemohli jsme vyjet ven a koncertovat bez něčeho nového. Řeči vyústily v psaní a nahrávání a my jsme všichni šťastní jak to všechno nakonec dopadlo."

V tracklistu novinky najdete následující položky: What Goes Boom, Greens And Blues, Indie Cindy, Bagboy, Magdalena 318, Silver Snail, Blue Eyed Hexe, Ring The Bell, Another Toe In The Ocean, Andro Queen, Snakes, Jaime Bravo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY