Brody Dalle přijede do Prahy jako host Queens of the Stone Age

22.03.2014 11:58 - Tisková zpráva | foto: dsmacku.com

Brody Dalle je už od devadesátých let pěkně ostrá muzikantka. Nejdřív byla zpěvačkou vlivné punkové kapely The Distillers ze západního pobřeží a pak členkou alternativní skupiny Spinnerette, kde s ní hráli Alain Johannes, Tony Bevilacqua a Jack Irons. Její sólové desky jsme se ale doposud nedočkali. Fanoušci však mají důvod k radosti, neboť její album "Diploid Love" vyjde 28. dubna.

"Přišlo to v pravý čas," prozradila Dalle časopisu Rolling Stone v Austrálii, kde právě zahajuje turné s Nine Inch Nails a Queens Of The Stone Age (její manžel je Josh Homme z QOTSA ). "Je to pro mě jediný způsob, jak se posunout dopředu. Nikam jinam jsem jít nemohla."

Před několika dny zveřejnila druhý singl z alba s názvem "Parties for Prostitutes". Její chraplák je na něm hnán narůstajícím rytmem a bzučením varhan, dokud se v refrénu nepřidají bicí a ostré kytary. Dalle složila písničku na varhánkách Fun Machine v Encinu v Kalifornii, kde žila. Pak se, dle jejích slov, přidal Johannes (Arctic Monkeys, Mark Lanegan) a "napsal několik pěkně strašidelnejch partů, který zněj jako byznysmen s pořádnou depkou v hnědým obleku v centru L.A. v největším letním vedru. Jsou neuvěřitelný. Je to písnička o zradě," dodává. "Je to takový 'fuck you'."

Brody Dale se z Austrálie přesune do Evropy, poté do Severní Ameriky a pak zpět na starý kontinent, aby pokračovala v turné QOTSA jako jejich host. S QOTSA zamíří i do Česka, kde se 11. srpna představí pražskému publiku v novém multifunkčním sále Forum Karlín.

Vstupenky na koncert Queens Of The Stone Age s hostem Brody Dalle jsou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro a Ticketportal za 850 Kč + poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY