White Lung se chystají poprvé do Prahy

21.03.2014 14:56 - Tisková zpráva | foto: Kate Brown

White Lung je trojčlenná (zpěvačka, basačka a kytarista) kanadská punková kapela z Vancouveru. Jejich první CD/LP "It's The Evil" (dle časopisu Exclaim punková deska roku) vyšlo na labelu Deranged v létě 2010, druhé pod názvem "Sorry" následovalo na Deranged v květnu 2012. Po singlu "Blow It South" podepsali smlouvu s Domino Recording Co., přišel další singl "Drown With The Monster", který vás hned chytne svými kytarami a neúprosným rytmem bicích. Ten vyjde 29.dubna jako limitovaný sedmipalec. Vzápětí u labelu Domino vyjde letos na jaře i jejich třetí LP.

Zpěvačka White Lung Mish Way říká o "Drown With The Monster": "Dívala jsem se na věci od Andrey Mary Marshall v The New Inquiry a tam byl její citát - 'Toxické ženy jsou toxické i samy sobě. Jsou to tragické hrdinky, které svým dechem osouší svá zranění. Já aspiruji na to být jejich opakem.' Tahle píseň je o zbavování se svých zvyků a útěku k novému rozptýlení. Je to písnička o mých dvou největších neřestech, ale radši bych se utopila s příšerou, než bych si osušovala dechem rány."

Pražské publikum se bude s White Lung moci seznámit osobně, a to 15. května v klubu Futurum Music Bar. Vstupenky za 200 Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a na webu www.musicbar.cz, v pokladně LMB pak bez poplatku. Na místě v den koncertu za 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY