Věčně optimistický Pharrell je v českém éteru znovu první. Mezi alby bodovala nová Radůza

17.03.2014 20:54 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

České hitparády mají pro jedenáctý týden jeden významný prvek: celé hafo novinek. Ačkoli tuzemským prodejům desek většinou vévodí domácí interpreti (a není tomu jinak ani teď), do popředí se opět dere nezastavitelný Pharrell Williams, který tentokrát nasazuje do žebříčku rovnou celou desku.
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
RÁDIA - Pharrell Williams sedí na vrcholu hitparády už třetí týden, což sice zatím není žádný rekord, ale což - hlavně že je veselo. Oblíbenost této písně potvrzují i četné variace původního videa, na jednu z českých verzí se můžete podívat zde.

V aktuální desítce také můžeme znovu přivítat mistra břitkých textů Xindla X. Momentálně koncertuje jako Čecháček s kytarou v ruce po Česku i u našich východních sousedů. Alespoň pro první část turné si chce zachovat ryze akustické ladění, a tak vystupuje skutečně jenom on sám s kytarou.

Statečně se drží i duo Clemense Rehbeina a Philippa Dausche aka Milky Chance pocházející z německého Kasselu. Jejich debutová deska "Sadnecessary" opravdu stojí za poslech, i když vyžaduje kapku víc soustředění. Přeci jenom se nejedná o nějakou další boybandovou rychlokvašku, pánové nasadili svůj vlastní styl těžko přirovnatelný k něčemu jinému. Už jen vokální projev Clemense je kapitola sama o sobě. Jo, a pokud vám nestačí poslouchat "Stolen Dance" 5 minut a 15 vteřin, tady máte desetihodinovou verzi.

V novinkách pak za pozornost stojí mladík Cris Cab, jehož "Liar Liar" není o nic horší než ty největší současné hity. To samé si zcela určitě myslí i notoricky známý Pharrell Williams, který se v klipu objevuje. S výbornou "I'm Not Sorry" se do boje vrhá novopečená porotkyně pěvecké soutěže Celeste Buckingham, která se na rozdíl od Ewy Farné v porotě zatím chová velmi decentně.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. Milky Chance - Stolen Dance
  3. Faul & Wad Ad vs.Pnau - Changes
  4. Pitbull & Ke$ha - Timber
  5. Chinaski - Hlavolam
  6. Avicii - Hey Brother
  7. One Republic - Counting Stars
  8. Xindl X - Barbína
  9. Katy Perry - Unconditionally
  10. John Newman - Love Me Again

Top 100 RÁDIO 11/2014 - novinky:
63. Cris Cab - Liar Liar
64. Celeste Buckingham - I'm Not Sorry
65. Mista - Go Wild
73. Wilkinson - Afterglow
74. American Authors - Best Day Of My Life
81. Chainsmokers - #SELFIE
85. Katy Perry - Dark Horse

Radůza - Gaia
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tento týden je samozřejmě ve znamení Radůzy - originální zpěvačka vydává již svou desátou desku, kterou nazvala jednoduše "Gaia" (matka Země). V neděli 16. března slavila Radka Vranková narozeniny (u ženy se neříká, kolik je jí let), a tak si vlastně dala takový pěkný dárek sama sobě. Jedná se o první album, které Radůza skládala a nahrávala už s tím, že je určeno pro hraní s kapelou. Křest desky se uskuteční v Przae v Malostranské besedě 27. a 28. března. Mimochodem, zobrazení zpěvačky na přebalu alba s lukem má své opodstatnění - ve volném čase se ráda věnuje lukostřelbě, takže pozor na ni.

Sourozenecké duo Hana a Petr Ulrychovi už se hudbě věnují půlstoletí, věřili byste tomu? Jejich nová výběrovka se právě tak jmenuje. Skladby vybíral osobně Petr Ulrych spolu s hudebním publicistou Pavlem Víškem, a protože padesát let je opravdu hodně a dobrých písní jakbysmet, jsou z toho hned tři disky. Občas sice tracky nepostupují chronologicky, ale jinak věrně mapují veškeré spolupráce, včetně těch s Javory nebo Atlantis.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Radůza - Gaia
  2. Michael Kocáb/Proudfoot/Donati/Sheehan - Aftershocks
  3. Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica a přátelé
  4. new Pharrell Williams - G I R L
  5. Mike Oldfield - Man On The Rocks
  6. new Jasná páka - Černá deska
  7. Eva Olmerová - Já hledám štěstí (Zlatá kolekce)
  8. Jiří Šlitr - Šlitr zpívá Šlitra
  9. new Arakain - Adrenalinum
  10. new Hana a Petr Ulrychovi - Půlstoletí

TOP 50 Prodejní 11/2014 - novinky:
1. Radůza - Gaia
4. Pharrell Williams - G I R L
6. Jasná páka - Černá deska
9. Arakain - Adrenalinum
10. Hana a Petr Ulrychovi - Půlstoletí
15. Různí - Taneční liga 157
38. Freedom Call - Beyond
50. Různí - Nejlepší písně o lásce

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY