Elbow se poprvé probojovali do čela britského albového žebříčku

16.03.2014 22:04 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Až se šestým studiovým albem se Elbow prosadili na nejvyšší příčku britské albové hitparády. Nahrávka "The Take Off And Landing Of Everything" za sebou nechala novinku Palomy Faith a minulého vítěze Pharrella Williamse. V singlech vítězí další taneční hit, postarali se o něj DVBBS & Borgeous a Tinie Tempah.
DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah - Tsunami (Jump)
© facebook interpreta
SINGLY - Remix s hostujícím Tiniem Tempahem pomohl singlu "Tsunami (Jump)" kanadského elektronického dua DVBBS a DJe Borgeouse na vrchol britské singlové hitparády. Song vyšel už loni v létě a zabodoval v žebříčcích několika evropských zemích, nicméně popularitu na ostrovním trhu mu vynesla právě až oprášená verze doplněná o účast britského rappera.

Zatímco pro DVBBS A Borgeouse se jedná o první výlet na špičku zdejších singlů, Tempah už je ostříleným okupantem první pozice. Na jedničku dosáhl již v roce 2010 s "Pass Out" a "Written In The Stars" a také před dvěma lety jako host v hitu "R.I.P" Rity Ory.

Minule první Route 94 a Jess Glynne klesají s "My Love" na dvojku, bronz připadl stálici medailových pozic, megahitu "Happy" Pharrella Williamse. Připomeňme, že soundtrackový song k filmu "Já, padouch 2" a zároveň pilotní singl Pharrellovy ještě čerstvé desky "G I R L" boduje v první trojici nepřetržitě už od posledního prosincového týdne minulého roku.

Enrique Iglesias se snaží upozornit na svou právě vycházející albovou novinku "Sex And Love" duetem se starým známým Pitbullem, jejich další taneční kousek "I'm A Freak" odstartoval bramborově. Posledním článkem elitní pětky je tentokrát již osvědčený hit "Rather Be" od Clean Bandit a Jess Glynne, jenž po dlouhé době vyklízí medailové pozice.

Vzestupnou tendenci si udržuje John Legend s "All Of Me". Pětatřicetiletý zpěvák a pianista se také tentokrát posouvá mírně kupředu, když poskočil z osmičky na šestku. Kdo ví, třeba i na britském trhu brzy okusí medailovou radost, jako se mu to již podařilo v USA. Katy Perry a Juicy J naopak ztrácí, "Dark Horse" se ze čtyřky přesouvá na sedmičku. Osmičku obsadil Flo Rida s novinkou "How I Fell", za ním startuje další žhavý kousek, "Nasty" od Pixie Lott. Poslední místo v elitní desítce zabral Sam Smith. Ten ovšem nad svým výsledkem zřejmě jásat nebude, neboť si od minula pohoršil o pět příček.

Do desítky nejúspěšnějších se nevmáčkla Kylie Minogue s prvním singlem "Into The Blue" z její nové desky "Kiss Me Once". Australská popová diva tak výrazně zaostala za výsledkem minulého pilotu, skladba "All The Lovers", která v roce 2010 uváděla její předchozí řadovku "Aphrodite", totiž ve své době vystoupala až na bronz. Umístění celého nového alba Kylie se dozvíme již za týden. Z novinek ještě zmiňme čtrnáctou Christinu Perri s "Human" a šestapadesátou Leu Michele s "Cannoballe". Jako šestaosmdesátá odstartovala Lily Allen s písní "Our Time", další vlaštovkou z květnového alba "Sheezus".

    Top 10 - singly:
  1. N DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah - Tsunami (Jump)
  2. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
  3. Pharell Williams - Happy
  4. N Enrique Iglesias feat. Pitbull - I'm A Freak
  5. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  6. John Legend - All Of Me
  7. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  8. N Flo Rida - How I Feel
  9. N Pixie Lott - Nasty
  10. Sam Smith - Money On My Mind

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Elbow - The Take Off And Landing Of Everything
© facebook interpreta
DESKY - Ač jsou již Elbow se svými šesti studiovými počiny stálicemi britské hudební scény, teprve s novinkou "The Take Off And Landing Of Everything" se jim podařilo dobýt vrchol žebříčku alb. Alternativní rockeři tak vylepšují výsledek tři roky starého předchůdce "Build A Rocket Boys". Ten se vydrápal nejvýše na stříbro. Po jediném týdnu tak formace z čela odsouvá minulého krále Pharrella Williamse.

"G I R L" přitom klesá až na bronz, před v současnosti mimořádně oblíbeného amerického hudebníka se totiž ještě dostala třetí řadovka Palomy Faith. Zpěvačka zásluhou nahrávky "A Perfect Contradiction" vyrovnává umístění svého dvouletého alba "Fall To Grace".

Zatímco medaile si rozdělily desky s březnovým datem vydání, zbylé pozice v Top 5 si rozebraly zavedené bestsellery. Bastille a Arctic Monkeys totiž přední příčky ne a ne vyklidit, ani tentokrát proto nechybí mezi nejžádanějšími. Prvně jmenovaní si v aktuálním kole lehce pohoršili, když se s "Bad Blood" z bronzu přesunuli na čtyřku, jejich britští kolegové si páté místo z minula udrželi.

Na šestce se poměrně nečekaně zjevil John Legend se svou loňskou pátou studiovkou "Love In The Future". Ta nejspíš těží hlavně z úspěchu hitu "All Of Me", který jsme zmiňovali v singlové části žebříčků. Nutno dodat, že šestý stupínek je vůbec nejlepším albovým výsledkem na britských ostrovech v Legendově kariéře. Rovněž sedmý post hlásí nové kariérní maximum, Metronomy totiž novinkou "Love Letters" vůbec poprvé pronikají do Top Ten.

Zbylé pozice první desítky obsadily již tradiční hitparádové hvězdy. Z minulé jedenadvacítky se zpět mezi nejžádanější vyšvihl debut novozélandského zázraku Lorde, který najdeme na osmé příčce. London Grammar se ani tentokrát neporoučeli z nejvyšší společnosti, když se usadili na devítce. A desítka přináší trochu nečekaný pokles Ellie Goulding. Hvězda posledních měsíců totiž po dlouhé době opustila první pětku, když se její "Halcyon" z minulého stříbra sesunul až na desátý stupínek.

    Top 10 - alba:
  1. N Elbow - The Take Off And Landing Of Everything
  2. N Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  3. Pharrell Williams - G I R L
  4. Bastille - Bad Blood
  5. Arctic Monkeys - AM
  6. John Legend - Love In The Future
  7. N Metronomy - Love Letters
  8. Lorde - Pure Heroine
  9. London Grammar - If You Wait
  10. Ellie Goulding - Halcyon

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY