Ed Sheeran připravuje nové album, napsal už sto dvacet skladeb. A střihl si cover od Beyoncé

12.03.2014 11:35 - Josef Martínek | foto: Dan Curwin

Ed Sheeran
© last.fm
Natočí-li interpret v pouhých dvaceti letech debut, kterým nadchne fanoušky i kritiku, je jasné, že si zároveň zadělal na pořádně velké očekávání od albové dvojky. A přesně to se povedlo britskému zrzkovi Edovi Sheeranovi, který aktuálně chystá nástupce vysoce oceňované prvotiny "+" z roku 2011.

Jak zpěvák prozradil v show Ryana Seacresta, na druhou desku už prý napsal zhruba sto dvacet skladeb. Většina z nich vznikla během jeho pobytu v USA, kde v posledním roce trávil většinu času. Kromě příprav novinkového materiálu se také věnoval koncertování, neboť si ho na své turné pozvala americká modla Taylor Swift, čímž si interpret hitu "The A Team" zajistil slušné promo u zámořských fanoušků. "Amerika je jedním z těch míst, kde získáte mnoho zkušeností a poznáte spoustu nových lidí," přiznává velkou inspiraci americkým kontinentem pro své druhé album.

O Sheeranovi bylo v poslední době v souvislosti s jeho hudbou nejvíce slyšet díky filmové písni "I See Fire", kterou nazpíval pro druhý díl trilogie "Hobit". Před nedávnem si také s Eltonem Johnem na charitativním večírku po vyhlášení Oscarů zazpíval skladbu "Candle In The Wind", kterou má veřejnost spojenou se vzpomínkou na princeznu Dianu.

Než se třiadvacetiletý britský zázrak vytasí s novým materiálem, můžete si čekání zkrátit třeba jeho coververzí aktuálního hitu "Drunk In Love" Beyoncé a Jay-Zho. Respektive pokusem o ni, Ed totiž během interpretace zapomněl text.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY