V pražském klubu Pilot se rozprostře dusivá prázdnota Scotta Kellyho

20.02.2014 15:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Scott Kelly and the road home
© facebook interpreta
Zmrzlý a zasněžený Točník v lednu 2010. Pak budova Starého purkrabství na Vyšehradě. A v roce 2012 opuštěná kaple v Liběchově. Scott Kelly, kytarista a zpěvák kultovních Neurosis, se na třech dosavadních sólových koncertech v Česku vždy představil na netradičních místech.

Tentokrát Kelly zahraje 26. února v klubu Pilot spolu s doprovodem v podobě The Road Home, složeného z dalšího člena Neurosis Noaha Landise (klávesy, samply, kytara) a Grega Dalea. Předkapelou bude české duo Kall. Začátek je naplánován na osmou hodinu večerní, cena vstupného je stanovena na 300 Kč.

Sólové desky Scotta Kellyho (ta poslední vyšla u Neurot Recordings v roce 2012 pod názvem "The Forgiven Ghost In Me") dosahují bez nadsázky téměř stejné intenzity jako alba Neurosis, ale za použití zcela opačných výrazových prostředků. Minimalistická akustická kytara, Scottův nahý chraplavý hlas, střídmé aranže... Tam, kde Neurosis cloumají celým vesmírem a rvou ze země kořeny času, tam Scott Kelly nabízí dusivou prázdnotu a temný spánek. "Tahle Scottova deska je přímo z jeho srdce," říká Noah Landis. "Dělám s ním hudbu přes dvacet let: v Neurosis, Tribes of Neurot, Blood and Time a teď v The Road Home. A můžu říct, že hrát ty skladby je pro mě neuvěřitelně silná zkušenost."

Je to vůbec poprvé, co s sebou Scott Kelly na turné bere i muzikanty, kteří na jeho sólových deskách spolupracovali. "Od té chvíle, co jsem se před mikrofon poprvé postavil sám a bez kapely, jsem snil o tomhle turné. My tři jsme na pódiu jako jedno tělo, sdílíme stejné písně a stejnou bolest." A věřte, že Scott Kelly je jeden z mála lidí, kteří skutečně vědí, o čem mluví a zpívají...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY