Velká jízda s The Qemists a N.O.H.A. vypukne už ve čtvrtek

18.02.2014 14:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rock for churchill plakát
© musicbar.cz
Už ve čtvrtek 20. února proběhne v Lucerna Music Baru velký mejdan s názvem Zimní Rock for Churchill. Populární festival přiveze na svou zimní klubovou verzi hned dvě rozjeté taneční party - britské The Qemists a mezinárodní kapelu N.O.H.A. Afterparty proběhne v režii DJs Pixie & Suki.

The Qemists přiletí do Prahy se zbrusu novými peckami, které představí poprvé naživo právě na pódiu pražského klubu. Kapela v současnosti dokončuje ve svém brightonském studiu třetí album, jež vyjde ještě letos u legendárního labelu Ninja Tune. Už na podzim pustili do světa singl "No More", který naznačuje, jak bude nová deska vypadat. The Qemists se i v nejčerstvější produkci stále drží osvědčeného mixu taneční muziky a ostrého rocku, který je vynesl na špičku evropské drum'n'bassové scény. Dva živelní MC's, přesně šlapající kapela a vybroušené samply už stihli pobláznit návštěvníky domácích festivalů Rock for Churchill, Let It Roll a Rock for People. Je na čase, aby jejich smršť zažilo i kruhové pódium Lucerna Music Baru.

Ani druhý vystupující, populární mezinárodní kapela N.O.H.A., neusíná na vavřínech a chystá novinky. Zveřejnila zbrusu nový klip ke skladbě "Di Nero", která vyšla na albu "Circus Undeground" (2012). Produkci tracku má na svědomí mozek kapely Philip Noha a o zpěv se postarala sympatická zpěvačka Kaia Brown, jež přinesla na podzim 2013 do kapely svěží vítr a vítanou porci inspirace. Kaia Brown začala svou uměleckou dráhu v New Yorku, kde začala v roce 2003 psát a nahrávat s dub legendou Dr Israel. Pravidelně spolupracuje s významnými umělci jako Kush Arora, Dub Gabriel, Chad Jones Process Rebel a dalšími. Podle Philipa Nohy kapela pomalu střádá nové tracky a na jaro 2015 plánují vydání nového alba. Těšme se, že si N.O.H.A. přichystá pár nových kousků i do Lucerna Music Baru.

Stejně jako letní Rock for Churchill s úderem dvanácté nezavírá své brány, nebude se zavírat ani v Lucerna Music Baru. O divokou afterparty plnou drum and bassu a lámaných rytmů se postará DJská dvojka Pixie a Suki. Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 500 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a Eventim navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě bude 600 Kč.

Letní Rock for Churchill proběhne sice až 29. a 30. srpna 2014 v severočeském Vroutku, program 15. ročníku se však již pomalu odhaluje. Do této chvíle pořadatelé oznámili elektroswingové hvězdy The Parov Stelar Band, britské kapely Dub Pistols a Dreadzone a zástupce domácí scény J.A.R., Vypsanou fiXu, Visací zámek, Fast Food Orchestra a Hentai Corporation. Limitovaný počet vstupenek na letní Rock for Churchill je do 20. února v prodeji za 550 Kč (+ poplatky) a jako bonus ke každému lístku dvě piva zdarma. Využít můžete také hromadné slevy 5+1, 10+2. Více info najdete na www.rfch.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY