Bruce Springsteen společně s Aviciim nadále kralují domácím žebříčkům

28.01.2014 12:16 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Americká rocková legenda Bruce Springsteen se se svým osmnáctým studiovým albem "High Hopes" v hitparádě ze třetího týdne tohoto roku poprvé umístil v čele českého žebříčku. Tento úspěch si zopakoval i v týdnu čtvrtém. Gratulovat si může i DJ Avicii, kterému se momentálně daří se singlem "Hey Brother".
Avicii - Hey Brother
© facebook interpreta
RÁDIA - Švédský DJ Avicii se svým loňským debutovým albem "True" zaznamenal výrazný úspěchu, a to především díky řadě úspěšných singlů, které doteď dobývají hitparády po celém světě. U nás zatím největší úspěch zaznamenal s hitem "Wake Me Up", s nimž byl na prvním místě sedm týdnů. Nakolik se podobného úspěchu dočká i současná jednička "Hey Brother" je zatím ve hvězdách, ale dva týdny na vrcholu už za sebou má. Jen jestli se nebude muset brzy sklonit před nebezpečně stoupající skladbou "Happy" Pharrella Williamse (po pěti týdnech je na jedenáctém místě).

Z novinek dali dramaturgové v uplynulém týdnu přednost novému singlu "Survival", za nímž stojí zpěvačka Klára Vytisková, respektive její projekt jednoduše nazvaný KLARA. Nutno uznat, že jde rozhodně o příjemnou alternativu k průměrné domácí produkci, která se nás pravidelně valí z rádií. Do této ne zrovna lichotivé škatulky bych zařadil Jakuba Ondru, který není nic jiného než nápodobou Tomáše Kluse z čtvrté cenové. Alespoň tak zatím působí jeho píseň "Malý princ". Britský James Arthur je oproti tomu rozhodně příjemnější na poslech a snad se mu bude se singlem "Recovery" dařit lépe než s předchozím "You're Nobody 'til Somebody Loves You". Další novinky pak jsou od U2 (vracející se po letech s "Ordinary Love") a americké zpěvačky a herečky Demi Lovato.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Avicii - Hey Brother
  2. Pitbull & Ke$ha - Timber
  3. OneRepublic - Counting Stars
  4. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  5. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  6. Chinaski - Stížnost!
  7. John Newman - Love Me Again
  8. James Blunt - Bonfire Heart
  9. ▬ Milky Chance - Stolen Dance
  10. Katy Perry - Roar

Top 100 RÁDIO 4/2014 - novinky:
55. KLARA - Survival
71. Jakub Ondra - Malý princ
85. James Arthur - Recovery
90. U2 - Ordinary Love
93. Demi Lovato - Neon Lights

Bruce Springsteen - High Hopes
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Nové album Bruce Springsteena "High Hopes" sice patří spíše do kategorie slabších nahrávek této legendy amerického rocku, ale to nic nemění na tom, že stále u nás má své příznivce. Právě díky nim je už podruhé v čele prodejní hitparády. Druhé místo patří stále "Inzerátu", zatímco třetí místo obsadil nový výběr české zpěvačky Evy Olmerové, vydaný u příležitosti jejích nedožitých osmdesáti let. Další novinka se pak nachází na deváté pozici, kde najdeme živý záznam blues-rockové formace Krausberry "Živě v Malostranské besedě".

Příznivci komerčního slovenského rapu minulý týden sice dávali přednost slavnému Kontrafaktu, ale mírného zájmu se těšila i deska rappera Rakbyho "Fresh!", která je momentálně třicátá. O devět příček níže je devátý díl z cyklu "Nebojte se klasiky!!!" zaměřený na "Prodanou nevěstu" Bedřicha Smetany. A sérii novinek se uzavírá na čtyřicátém sedmém místě, kde je záznam příspěvku Michala Hrůzy do koncertní série "G2 Acoustic Stage", kterou pořádá hudební televizní stanice Óčko.

Top 10 - prodejnost:
  1. Bruce Springsteen - High Hopes
  2. Kryštof - Inzerát
  3. new Eva Olmerová - Já hledám štěstí (Zlatá kolekce)
  4. Chinaski - 20 let v síti
  5. Kontrafakt - Navždy
  6. Beyoncé - Beyoncé
  7. ▼ Různí - Křídla Vánoc
  8. Michal Horáček - Český kalendář
  9. new Krausberry - Živě v Malostranské besedě
  10. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš

TOP 50 Prodejní 4/2014 - novinky:
3. Eva Olmerová - Já hledám štěstí (Zlatá kolekce)
9. Krausberry - Živě v Malostranské besedě
30. Rakby - Fresh!
39. Různí - Bedřich Smetana: Prodaná nevěsta / Nebojte se klasiky!!! (9)
47. Michal Hrůza - G2 Acoustic Stage

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY