The Beatles potěší dalším napěchovaným boxem

15.01.2014 15:20 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

The Beatles - Ladies And Gentlemen, The Beatles! - US Box 2014
© Universal Music
Fanoušci legendárních The Beatles se již za pár dnů dočkají dalšího speciálního kousku do sbírky. Půjde o box s celkem třinácti disky.

Začátkem února to totiž bude již padesát let, co Brouci poprvé vystupovali v americké televizi. Kapela dorazila na letiště Johna F. Kennedy 7. února 1964 a o dva dny později je čekalo první vystoupení v populární show Eda Sullivana. Na přímý přenos, během kterého Brouci odehráli naživo pět písní, se u televizních přijímačů v Americe a Kanadě dívalo neuvěřitelných sedmdesát čtyři miliónů lidí, což patří i dnes mezi nejsledovanější pořady všech dob.

U příležitosti oslavy tohoto ojedinělého jubilea se 20. ledna na trhu objeví speciální box s třinácti CD, který mapuje první veleúspěšné americké období The Beatles. Půjde o komplet obsahující americké verze alb od desky "Meet The Beatles!" z roku 1964 až po "Hey Jude" z roku 1970. Tyto nahrávky jsou pro fanoušky zajímavé především tím, že jsou od těch britských rozdílné jak v tracklistu, názvech, mixu jednotlivých songů, tak například i v obalech.

Většina alb vyjde v mono i stereo verzi, sběratelský box bude navíc doplněn o repliky originálních obalů jednotlivých alb, poznámek z původních bookletů a navíc se fanoušci mohou těšit i na speciální 64-stránkový booklet plný raritních fotek a reklamních kreseb z tehdejší doby. Speciálním bonusem pak bude i zbrusu nová esej od amerického televizního experta Billa Flanagena.

Reedice zmiňovaných třinácti amerických alb The Beatles bude možné pořídit nejen v uvedeném speciálním boxu, ale až na desku "The Beatles' Story" z roku 1964 budou po určitou dobu ke koupi i každé zvlášť. Desky "A Hard Day's Night (Original Motion Picture Soundtrack)", "The Beatles' Story", "Yesterday And Today", "Hey Jude" a americká verze alba "Revolver" vyjdou na CD úplně poprvé.

Pro úplnost dodejme ještě názvy všech amerických alb, které bude zmiňovaný box obsahovat. Bude čítat tyto položky: Meet The Beatles!, The Beatles' Second Album, A Hard Day's Night (Original Motion Picture Soundtrack), Something New, The Beatles' Story, Beatles '65, The Early Beatles, Beatles VI, Help! (Original Motion Picture Soundtrack), Rubber Soul, Yesterday And Today, Revolver a Hey Jude.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY