Michal Horáček a Kryštof s Tomášem Klusem jsou i nadále české hitparádové jedničky

18.12.2013 10:24 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Vrcholy českých žebříčků jsou již nějakou dobu bez překvapení. Ten prodejní sice čas od času zaznamená menší změnu, ale hitem posledních týdnů je bezesporu "Český kalendář" textaře Michala Horáčka. Rádiový přehled je již jedenáct týdnů beze změny - "Cesta" je zkrátka hitem roku.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Fanoušci kapely Kryštof a Tomáše Kluse měli možnost poprvé slyšet jejich společnou píseň "Cesta" loni v říjnu, když vyšla na desce "Inzerát". Přesto pozornost vzbuzuje až o rok později. Navíc takhle úspěšný singl jsme tady již pěkně dlouho neměli - na prvním místě se drží neuvěřitelných jedenáct týdnů! Za několik posledních týdnů si skladba toto umístění udržela i přes silnou konkurenci. Šanci zatím nedostaly úspěšné singly jako "Roar" Katy Perry, "Wrecking Ball" Miley Cyrus ani OneRepublic, jejichž "Counting Stars" zůstalo již podruhé těsně pod vrcholem.

Stejně jako předminulý týden, i ten minulý přinesl řadu novinek s vánoční tématikou. Nejlépe se vedlo vánočnímu duetu Michaela Bublého s Shaniou Twain "White Christmas", kterou najdete na Bublého albu "Christmas" (to vyšlo před dvěma roky). Skladba "Bílý kraj" Jana Kalouska sice úplně vánoční není (zase je v ní ale hodně zimy), a přestože je uvedena jako novinka, má k ní opravdu daleko - původně vyšla již v roce 1998. To "Svatý čas" Davida Deyla je pak v hitparádě jedinou novinkou v žánru vánoční hudby. Ve zbylých novinkách pak najdeme čistě nevánoční Eddie Stoilow s "Take It" a Kim Wilde s předělávkou staršího hitu "You Keep Me Hanging On", o kterou se postarali Funkstar Deluxe.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. OneRepublic - Counting Stars
  3. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  4. Katy Perry - Roar
  5. Pitbull & Ke$ha - Timber
  6. James Blunt - Bonfire Heart
  7. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  8. Ellie Goulding - Burn
  9. Avicii - Hey Brother
  10. John Newman - Love Me Again

Top 100 RÁDIO 50/2013 - novinky:
79. Michael Bublé & Shania Twain - White Christmas
80. Eddie Stoilow - Take It
90. Funkstar Deluxe & Kim Wilde - You Keep Me Hanging On
97. David Deyl - Svatý čas
99. Jan Kalousek - Bílý kraj

Michal Horáček - Český kalendář
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodejní žebříček za několik posledních týdnů také na prvních příčkách žádné výrazné změny nezaznamenal. První místo za posledních sedm týdnů pětkrát obsadilo album projektu textaře Michala Horáčka "Český kalendář" s tím, že poprvé jej vystřídal Karel Gott a podruhé britský boyband One Direction. Ten s albem "Midnight Memories" zůstává druhý, zatímco Kryštof drží s "Inzerátem" třetí příčku. Zbytek hitparády je pak bez velkých změn - žádná novinka se výrazněji neprosadila.

Tou nejvýše umístěnou je společné album "Foreverly", na němž se sešli Billie Joe Armstrong z Green Day a Norah Jones. Najdeme jej na třicátém druhém místě. Třicátá šestá pak je Britney Spears s deskou "Britney Jean". Ta hitparády opravdu neboří (překvapuje to vůbec někoho?) a vypadá to, že její hvězda pomalu zhasíná. Muse na čtyřicáté šesté příčce jsou proti tomu na vrcholu, což by měl zachytit umístěný nový živák "Live At Rome Olympic Stadium". Mimochodem - jejich nového alba bychom se mohli dočkat už zhruba za rok.

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Český kalendář
  2. One Direction - Midnight Memories
  3. Kryštof - Inzerát
  4. Marie Rottrová - Čas motýlů
  5. ▼ Různí - Křídla Vánoc
  6. Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
  7. Jana Kirschner - Moruša Biela
  8. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
  9. Nightwork - Čauki Mňauki
  10. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš

TOP 50 Prodejní 50/2013 - novinky:
32. Billie Joe Armstrong & Norah Jones - Foreverly
36. Britney Spears - Britney Jean
46. Muse - Live At Rome Olympic Stadium +DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY