Charlie Straight darují fanouškům svůj poslední koncert

06.12.2013 16:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Charlie Straight
© Petr Klapper
Kapela Charlie Straight před časem oznámila, že si dává v koncertování pauzu na neurčito a fanoušci této české kytarové senzace budou mít jedinečnou příležitost se s kapelou rozloučit. Poslední koncert se bude konat 7. prosince v nově otevřeném klubu Dolská ve Špindlerově Mlýně. Pořadatelé se s kapelou dohodli, že dají koncert fanouškům jako dárek a vstupenky si tak mohou pořídit za symbolických 30 Kč v síti Ticketpro.

Albert Černý, Jan Cienciala, Michal Šupák a Pavel Pilch spolu hrají od roku 2006, kdy se dali dohromady v třinecké hudebce. Všichni se shodují na tom, že mít kapelu je jako být v regulérním vztahu, kde však nejsou jen dva, ale čtyři lidi. To sebou samozřejmě přináší určité problémy. "Za těch sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech," vysvětluje baskytarista Cienciala.

Zpěvák Černý dodává, že ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální, bylo zbytečné pokračovat stejnou cestou. "Podle mě by měl člověk dělat věci v životě na sto procent a nebát se změny," říká. Na jednom se však přece jenom členové Charlie Straight shodnou, a to že řešením situace by nebyla proměna složení kapely. "Hudba Charlie Straight je vyjádřením osobností každého z nás, hrát pod stejným jménem v jiném složení by jednoduše nebylo férové," upřesňuje Šupák. "Možná bude celá tato situace pro veřejnost a naše fanoušky nepochopitelná, protože se nám zvlášť v poslední době začalo hodně dařit. Ale bylo by zbabělé nutit se do dalšího pokračování jen proto, že máme úspěch. To by už nebylo straight, ale spíš fake," uvažuje Cienciala.

Charlie Straight letos v květnu jako jediná česká kapela vystupovali na prestižním festivalu The Great Escape v Brightonu. Vystoupili živě ve vysílání stanice BBC London v show Simona Ledermanna a píseň "Coco" byla zařazena do vysílání rádia BBC 6 v rámci hlavní odpolední show, kterou vede Steve Lamacq. Dnes má kapela nominaci na cenu MTV za rok 2013 v kategorii Best Czech/Slovak Act.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY