ATMO Music feat. Jakub Děkan - Andělé

28.11.2013 16:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Liberecká hiphopová líheň talentů se úspěšně rozrůstá o další tvář. Více poetičtější odnož domácí scény nastartoval například projekt BPM, z něhož se postupně vyvinuly sólové kariéry Lipa a Paulieho Garanda. Chuť pracovat s žánrem více kreativněji a pomoci mu stále hlouběji pronikat do mainstreamu už prokázala i formace ATMO Music, která v létě zabodovala singlem "Fáma".

Jeho nástupce, klavírem podbarvený song "Andělé", si svou premiéru odbyl rovnou v éteru největšího tuzemského rádia. Nyní k němu Beef a ODD v opakované spolupráci s Jakubem Děkanem představují i videoklip. Ten se natáčel na několika místech, včetně pražského Staroměstského náměstí. Vizuál byl postaven na poměrně jednoduchém principu, díky celé řadě malých detailů, od záběrů na použité hudební nástroje až k obřím bublinám, však rozhodně nenudí. Především však hýbající se obrázky fungují jako příjemný podkres k velmi zdařilé písni, jejíž emotivní vyznění nikterak neruší - naopak ho umocňují.

I když se jistě skupina neobejde bez dětinských předsudků ze strany některých ortodoxních příznivců silového hip hopu, kteří odsuzují v podstatě vše, co obsahuje byť jen náznak obyčejného lidského citu, snahu o žánrový přesah je nutno ocenit. Konečně totiž rap začínáme stále častěji slýchat z playlistu velkých rádií, což se už v zahraniční stalo dávno samozřejmostí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY