Český slavík odhalil nominované v kategorii Objev roku

19.11.2013 16:33 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lenny
© denik.cz
Objevem roku se v rámci letošního ročníku Českého slavíka stane buď zpěvačka a skladatelka Lenny, idol mladých dívek Adam Mišík, nebo písničkářka Kateřina Marie Tichá. Organizátoři to oznámili v pondělí 18. listopadu, kdy zároveň spustili hlasování.

Fanoušci nominovaných interpretů mohou své oblíbence podpořit až do 23. listopadu, kdy v přímém přenosu ve Státní opeře proběhne aktuální ročník tradiční ankety. Hlasování bude ukončeno v průběhu večera. Jakým způsobem se mohou posluchači zapojit, se dozvědí zde.

Lenny, dcera zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové, o sobě dala poprvé výrazněji vědět červnovým EP "All My Love", které obsahuje i stejnojmenný rádiový hit. Nyní připravuje muzikantka plnohodnotné debutové album.

Také Adam Mišík je potomkem slavného rodiče - syn Vladimíra Mišíka letos prorazil singlem "Tvoje světy" a v současnosti brázdí republiku na společném turné s Voxelem a Johnym Machettou.

Poslední z kandidátů na zisk ocenění, Kateřina Marie Tichá, se zviditelnila v duetu s rapperem Lipem nazvaném "Do města přišla zima". V současnosti se v rádiích můžete setkat se singlem "Tančíme spolu", který natočila spolu se skupinou Jelen, debutové album připravuje s producentem Martinem Ledvinou na příští rok.

Na vyhlášení výsledků letos vystoupí například Tomáš Klus, Kabát, Lucie Bílá, Chinaski, Marta Jandová, Richard Müller nebo Petr Kolář. Vítězství v hlavních kategoriích obhajují Kabát, Lucie Bílá a Tomáš Klus, který loni z trůnu po čtrnácti letech nepřetržitého kralování sesadil Karla Gotta.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY