Kryštof je s "Cestou" už pošesté nejhranější

13.11.2013 09:13 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Britský zpěvák John Newman se možná brzy se singlem "Love Me Again" dostane na první místo českého rádiového žebříčku, ale zatím se musí spokojit s druhou pozicí, protože vrchol okupuje již šestým týdnem kapela Kryštof s Tomášem Klusem. Nejprodávanější byl "Český kalendář" Michala Horáčka.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Ať se vám to líbí, nebo ne, již nyní je jasné, že nejúspěšnějším českým singlem roku je "Cesta" Kryštof a Tomáše Kluse. Prvníí pozici si udržel šest týdnů po sobě a dá se předpokládat, že se ještě nějaký čas mezi nejhranějšími skladbami udrží. Na paty pánům šlape britský zpěvák John Newman, jehož "Love Me Again" bylo v jeho domovině první, u nás k tomu má velmi blízko. Že by nás brzy čekalo střídání? Třetí jsou pro tentokrát Avicii a Aloe Blacc se skladbou "Wake Me Up"

Z novinek nejvíce zazářil bigbít Doctora P.P. "Jsem dokonalej" (člověka občas zamrzí, že zrovna něco takového může získat místo v playlistu rádií, ale budiž), který najdeme na šedesáté pozici. "Applause", pilotní singl z nového alba Lady Gaga "Artpop", už nějakou dobu bublá ve druhé dvacítce a vypadá to, že si cestu mezi nejhranější skladby nejspíš nenajde. Snad i proto byl nasazen singl druhý, "Do What U Want", v němž zpěvačku doplňuje R. Kelly, momentálně jsou s ním osmdesátí šestí. Jako poslední novinku zde máme na devadesáté druhé příčce starší song od slovenské kapely Inekafe "Špinavé objatie".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. John Newman - Love Me Again
  3. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  4. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  5. Katy Perry - Roar
  6. Chinaski - Stížnost!
  7. Ellie Goulding - Burn
  8. OneRepublic - Counting Stars
  9. James Blunt - Bonfire Heart
  10. Olly Murs - Dear Darlin´

Top 100 RÁDIO 45/2013 - novinky:
60. Doctor P.P. - Jsem dokonalej
86. Lady Gaga R. Kelly - Do What U Want
92. Iné Kafe - Špinavé objatie

Michal Horáček - Český kalendář
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Album zhudebněných villonských balad textaře Michala Horáčka "Český kalendář" je i po svém druhém týdnu stráveném v prodejnách v čele prodejní hitparády. Vzhledem k jeho popularitě zde máme nejspíše předvánoční stálici. Druzí jsou Kryštof s rok starou nahrávkou "Inzerát", třetí je pak jediná novinka v top desítce, album "Maratonika" od Dana Bárty & Illustratosphere (jejich v pořadí čtvrtá studiová deska).

Osmnáctou (a prý vůbec ne poslední) studiovku letos nachystali Olympic. Vyšla pod názvem "Souhvězdí šílenců", místo Milana Peroutky na ní bubnuje Martin Vajgl (jinak ale žádné velké změny nečekejte) a v žebříčku je na dvanáctém místě. Ne zrovna úspěšného přijetí se po prvním týdnu dostalo novému albu amerického rappera Eminema "Marshall Mathers LP2". To startuje na dvacáté šesté pozici, což je dost propad vzhledem k tomu, že se obě předchozí nahrávky probojovaly hned po vydání mezi desítku nejprodávanějších. Ve zbytku novinek najdeme třeba i novou nahrávku nezmara Jakuba Smolíka, hudbu z muzikálu Žita 44 a také záznam akustického vystoupení kapely Wohnout.

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Český kalendář
  2. Kryštof - Inzerát
  3. new Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
  4. ▲ Různí - Best of Czech Classics
  5. Nightwork - Čauki Mňauki
  6. Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)
  7. Hana Hegerová - Zlatá kolekce (1957-2010)
  8. Richard Müller & Fragile - Hlasy
  9. Štefan Margita - Melancholie
  10. Chinaski - 20 let v síti

TOP 50 Prodejní 45/2013 - novinky:
3. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
12. Olympic - Souhvězdí šílenců
26. Eminem - Marshall Mathers LP2
38. Jakub Smolík - Vítám každý nový den...
46. Daniel Landa - Klíč králů
47. Wohnout - G2 Acoustic Stage +DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY