CHVRCHES - Lies

06.11.2013 13:40 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Dříve, než začnete číst, víte vůbec, jak se čte ten název kapely, aniž byste zněli jako Miley Cyrus s kladivem v ústech? Stačí zaměnit "v" za "u" a máte to.

Jiným kapelám trvá roky, než se alespoň dotknou úpatí hudebního Olympu - abatyši Lauren Mayberry a jejím dvěma ministrantům se to podařilo, když jejich debutový počin "The Bones Of What You Believe" olíznul 9. místo v britském žebříčku a 12. příčku v americkém. A ještě k tomu se dostali do pětice elitního výběru BBC Sound 2013 a navíc mají v kapele Dohertyho. Bohu-žel/dík ne Petea.

"Lies" je pro kapelu osudová skladba, jejíž zveřejnění zapříčinilo následné vydání EP a pak i prvního alba, a proto by bylo asi divné, kdyby byla tato chytlavá skladba ochuzena o videoklip. Ze všech písní právě "Lies" nejvíce připomíná modly uskupení, legendární Depeche Mode, a to hlavně svým potemnělým laděním a pronikavými syntezátory. Mimoto nabízí velké množství různých zvukových vychytávek, které dobře vynikají v živé verzi.

Klip nabízí dystopickou vizi budoucnosti, kdy je fyzický styk vzácný a vše probíhá ve virtuální realitě. Světelně úchvatný snímek je dílem talentovaného režiséra Singa J Leea, který pro skupinu natočil už "The Mother We Share" a na starosti má také například působivé video "I Hope You Get To Meet Your Hero" se Skunk Anansie.

Jako singl vychází "Lies" až 2. prosince a pokud chcete CHVRCHES vidět naživo, nejblíže k nám budou v Berlíně v březnu příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY