Chinaski své vzpomínky zaznamenali do knihy "Poprvé"

05.11.2013 17:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chinaski - Poprvé
© facebook interpreta
Chinaski rekapitulují svoji dvě desetiletí trvající hudební kariéru nejen výběrovkou "V síti", ale i knihou, kterou nazvali lapidárně "Poprvé". Kapelu potkalo za tu dobu nejen množství úspěchů, hudebních ocenění a spousty prodaných nosičů, ale nevyhnuly se jim ani tragické okamžiky a situace, kdy šlo opravdu do tuhého, nebo nečekané, ba až šokující momenty.

"Rozhodně jsme neplánovali žádnou slávu. Byla to hlavně legrace, studentská recese. Být v té době slavný znamenalo být s režimem za dobře, a to se nám jako teenagerům zatraceně nechtělo. Koncerty byly načerno, bez přehrávek, zažili jsme policajty se psy na řetězech nebo prostě v deset přijeli a vypnuli elektriku. My jsme jim za to parodovali budovatelské písně a spartakiádu. Líbila se nám tehdy Jasná páka nebo Abraxas, žádný všude znějící metal, ale spíš písničky, trochu divadlo, převleky. Jeden čas to byla úplná koexistence s divadlem Baret S. Ale režim už se začínal sypat, už to přestali stíhat. V roce 1988 jsme natočili a 'vydali' dvě kazety. Sen natočit vinylovou desku v nedohlednu, cédéčka sci-fi. Svět se změnil a plánoval za nás," říká Michal Malátný.

Mimo vyprávění právě s frontmanem skupiny obsahuje tato vázaná publikace i několik profilových rozhovorů se členy formace a jejich nejbližšími. Součástí je i šestnáctistránková barevná fotopříloha a na zhruba 240 stránkách najdete i bohatý fotografický doprovod.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY