Eminem a Rihanna mají další společný hit - jejich "The Monster" kraluje Británii

04.11.2013 00:26 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Tři roky po úspěchu "Love The Way You Lie" se Eminem a Rihanna vracejí s dalším hitem - skladba "The Monster" okamžitě po vydání zbořila singlový žebříček ve Velké Británii. Naopak One Direction ambice na vítězný zářez nenaplnili a končí čtvrtí. V albech se nejlépe dařilo novince Arcade Fire.
Eminem - The Monster (feat. Rihanna)
© facebook interpreta
SINGLY - Další společný singl Eminema a Rihanny "The Monster" je venku teprve pár dní, přesto už si podmaňuje velké hitparády. Nástupce tři roky starého megahitu "Love The Way You Lie" byl v britském singlovém žebříčku ještě v polovině týdne na průběžném druhém místě za vedoucí skupinou One Direction, finální čísla však pořadí úplně převrátila. Čtvrtý singl z rapperovy novinkové desky "The Marshall Mathers LP 2" navíc znamená zápis do historických tabulek pro Rihannu - barbadoská zpěvačka totiž slaví ostrovní number-one hit již sedmý rok po sobě, čímž vyrovnává rekord legendárních The Beatles a Elvise Presleyho. Mimochodem, předchozí zmiňovaný duet obou interpretů "Love The Way You Lie" to v roce 2010 dotáhl nejvýše na stříbro.

Jestliže čekáte na druhém místě One Direction, pak se pletete - boyband totiž vedení z poloviny týdne nepřetavil ani v zisk medailové pozice. Zájem o jejich nejnovější singl "Story Of My Life" totiž v posledních dnech rapidně klesal, což v konečném účtování znamenalo pro pány pouze čtyřku. Potvrzuje se tak, že vysoký prodej songu byl způsoben spíše silným fanouškovským zázemím než úspěchem písně, pětičlenná formace si tedy na svůj čtvrtý vítězný singl musí ještě počkat. Skalní fanynky teď ale spíše řeší, zda se jim pro před pár hodinami zveřejněný videoklip podaří znovu vyklikat VEVO rekord, který aktuálně drží Miley Cyrus.

Minulá šampionka Lorde sice prvenství neuhájila, i druhé místo pro "Royals" se ale v silné konkurenci novinek cení, na bronzu totiž debutuje Fatboy Slim s aktuálním kouskem "Eat Sleep Rave Repeat". Nástup novinkových skladeb sesunul až na páté místo OneRepublic, kteří se v minulých týdnech pravidelně hřáli na stupních vítězů, dvakrát to dokonce s "Counting Stars" dotáhli až na úplný vrchol.

Druhá polovina Top 10 nabízí ještě novinky Tinieho Tempaha a The Wanted (ani tento týden v Británii nebyl chudý na úspěšné výsledky chlapeckých skupin), ti se songem "Show Me Love (America)" berou ve svém prvním týdnu v hitparádě osmou pozici. Naopak stálicí UK Chart je "Roar" Katy Perry, pilotní hit desky "Prism" boduje v nejvyšší společnosti už od začátku září, což je ze současné vrchní desítky bezkonkurenčně nejdéle. Tento týden se kalifornská rodačka umístila na sedmičce. Prudký sešup musí naopak překousnout James Arthur, "You're Nobody 'Till Somebody Loves You" padá ze stříbra až na devítku, desátá končí tentokrát Miley Cyrus s pomalu odeznívajícím singlem "Wrecking Ball".

Lady Gaga minulý týden vystoupila v britském X Factoru, pomohlo to i singlu "Applause", který poskočil z padesátky na třicet šestku. Druhý singl "Do What U Want" sice v Británii ještě oficiálně nevyšel, i přesto se pohybuje v první desítce na iTunes, což dává zpěvačce naději na velmi zajímavý budoucí výsledek. Lou Reed se krátce po svém úmrtí vyšvihl s "Perfect Day" na pětačtyřicítku, třiapadesátý je s "Walk On The Wild Side". Z novinek zmiňme ještě šedesáté osmé místo pro "Rock N Roll" Avril Lavigne, který do Británie dorazil s opravdu velkým zpožděním, a devasát sedmičku Bruna Marse a skladby "Gorila".

    Top 10 - singly:
  1. N Eminem feat. Rihanna - The Monster
  2. Lorde - Royals
  3. N Fatboy Slim feat. Rivastarr, Beardyman - Eat Sleep Rave Repeat
  4. N One Direction - Story Of My Live
  5. One Republic - Counting Stars
  6. N Tinie Tempah feat John Martin - Children Of The Sun
  7. Katy Perry - Roar
  8. N The Wanted - Show Me Love (America)
  9. James Arthur - You're Nobody 'Till Somebody Loves You
  10. Miley Cyrus - Wrecking Ball

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Arcade Fire - Reflektor
© facebook interpreta
DESKY - Katy Perry si vítězné vavříny albového žebříčku užila na ostrovech pouze jediný týden, nově ji totiž z jedničky sráží Arcade Fire s deskou "Reflektor". Kanadští indie-rockeři tak se svou čtvrtou řadovkou navazují na výsledek předchozího počinu "The Suburbs", ten v roce 2010 taktéž zájem kupujících vynesl až na vrchol.

"Prism" Katy Perry tak klesá na dvojku, návrat na vrchol se pro popovou hvězdu zdá být v dalších kolech nepravděpodobný, neboť své nové počiny v následujících dvou týdnech vydávají Eminem a Lady Gaga, u nichž by se cokoliv jiného než debut na prvním místě považoval za senzaci. Bronz putuje do rukou Jamese Blunta, ten si podobně jako jeho pěvecké kolegyně pohoršil o jednu příčku a deska "Moon Landing" tak boduje druhým týdnem na medailových pozicích.

Čtvrté místo okupuje debut "Pure Heroine" šestnáctileté Novozélanďanky Lorde, o níž jsme se již zmiňovali v singlech. Interpretka megahitu "Royals" svou prvotinou nadchla fanoušky i kritiku, odměnou jí jsou prodejní čísla, o nichž by si ještě před pár týdny mohla nechat jen zdát. V Top 5 již tradičně nechybí ani Arctic Monkeys s nahrávkou "5 AM", tentokrát pátí.

Union J, další ze zástupců britských boybandů, si s eponymním debutem připisují šestku a navazují tak na úspěch skladby "Beautiful Life", která se do elitní desítky v singlech probojovala minulý týden. V Top 10 zaujme ještě sedmička - z London Grammar se totiž pomalu začíná stávat žebříčková trvalka, s "If You Wait" tentokrát skupina obsadila sedmé místo, což znamená postup o dvě pozice vzhůru.

Mimo první desítku startují Linkin Park s druhou remixovou deskou "Recharged", ta začíná svou hitparádovou cestu na dvanáctce. Lou Reed pochopitelně promluvil i do pořadí alb, a tak najdeme nosič "Transformer" na pětatřicítce.

    Top 10 - alba:
  1. N Arcade Fire - Reflektor
  2. Katy Perry - Prism
  3. James Blunt - Moon Landing
  4. N Lorde - Pure Heroine
  5. Arctic Monkeys - AM
  6. N Union J - Union J
  7. London Grammar - If You Wait
  8. John Newman - Tribute
  9. Jonathan & Charlotte - Perhaps Love
  10. Cher - Closer To The Truth

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY