Susanne Sundfør - Among Us

31.10.2013 09:23 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Skandinávská kráska se silikonovým závojem Susanne Sundfør by nejspíš i nadále zůstala v zajetí norských fjordů, kdyby ve Velké Británii nevydala své překrásné album "The Silicone Veil". Ještě před průlomovou deskou Susanne vydala tři alba a je tudíž zarážející, jak se mohlo stát, že tento klenot elektronického popu mohl být přehlížen tak dlouho. Naštěstí jsou ale časy jejího přehlížení pryč, a tak si od této velmi schopné vokalistky a skladatelky můžeme dopřát další kousek z tolik ceněné nahrávky.

Po singlu "White Foxes" (v souvislosti s Ylvis už snad ani není žádným překvapením, že Norové mají rádi lišky) a lehce kontroverzní "The Silicone Veil" Susanne nasadila jednu z nejtemnějších skladeb "Among Us". Kriminální text písně by zvedl z křesla i Sherlocka Holmese, a tak není divu, že i video je takříkajíc kriminálně laděné. Po požití mléka z lahve s roztomilou krávou se totiž hlavní hrdinka ocitá v opojném světě a autobus Mléčných drah ji doveze i na bizarní party, kde se poprvé objeví onen zlověstný prst. Toho se nezbavíte až do konce snímku, a nakonec dojde i na krev. Rovnice vražedný text+vražedné video=nic pro slabší povahy se tak bezezbytku ukázala jako platná.

Song samotný působí skličujícím dojmem i z instrumentálního hlediska, ať už je tomu vinou efektní překrývající se Susanniny vokály nebo pro její hudbu tolik typický orchestrální podklad, matně připomínající soundtrack k některému z Hitchcockových filmů. Sama interpretka se pak v rozhovoru s kolegou Bočkem nechala slyšet, že "Among Us" byla jednou z největších výzev na albu, a nutno dodat, že i my jsme s výsledkem nadmíru spokojeni.

Upozornění: Po zhlédnutí tohoto videa budete chtít do všeho udělat dírku. Dejte si pozor do čeho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY