Karel Gott se podruhé dotkne lásky. Vydává pokračování loňských coververzí

30.10.2013 08:16 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Karel Gott - Láska je nádhera/Dotek lásky 2
© facebook interpreta
Ač se to mnohým nezdá, Vánoce se nezadržitelně blíží a naše hudební legendy si pro své fanoušky přichystaly už na prvního listopadu lákavé dárky. Ve stejném dni - 1. listopadu - vyjde u firmy Supraphon nové album Olympicu i horká novinka od mnohonásobného slavíka Karla Gotta.

Ten svoji desku pojmenoval "Láska je nádhera" a v podtitulu "Dotek lásky 2" se skrývá celý smysl a filosofie nahrávky. Loni totiž vyšlo album plné coververzí světových popových hitů pod názvem "Dotek lásky", a jak už napovídá podtitul letošní nahrávky, jedná se o pokračování úspěšného titulu.

"Říkali mi: Proč nenatočíš 'Dotek lásky 2'? Přiznávám, že jsem se nenechal dlouze přemlouvat, protože písně z loňského 'Doteku lásky' jsem uváděl na mém loňském a letošním dvaadvacetikoncertním turné po Čechách, Moravě a Slovensku a na vlastní oči jsem viděl, jak se novinky publiku líbí a vítá je stejným potleskem jako mé největší hity. To rozhodlo. A taky to, že na světě je tolik krásných písní, které jsem měl vždycky chuť nazpívat a nikdy se k tomu nedostal," vysvětluje Karel Gott.

S dramaturgem Janem Adamem tentokráte zabrousili především do šedesátých a sedmdesátých let. Vybrali si například písně "To byla noc" (The 4 Seasons), "V pravou chvíli řekni stop" (Logginsova "Footloose"), "Zmizely stíny" ("I Can See Clearly Now") nebo "Odcházím s vírou" ("Holding Out For A Hero"). Nemohou chybět ani tradiční kantilény v písních "Rád bych vstoupil do tvých snů" od Neila Diamonda nebo titulní "Láska je nádhera", kterou jako první nazpíval Roy Orbison.

"Při výběru písní jsem se opět řídil osobním vkusem, tím, co mi která píseň říká a jak silně ke mně promlouvá. Jen tak mám jistotu, že promluví k mým posluchačům. O každé písni prostě musím být stoprocentně přesvědčený," říká Karel Gott, který i tímto albem zbrojí v souboji o dalšího z mnoha Českých slavíků. Vyprodané koncertní turné, z něj vydané DVD, CD s texty Jiřího Štaidla, úspěch na Rock For People i právě tato novinka by mu k návratu na trůn také měla pomoci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY