Quincy Jones podal žalobu na správce pozůstalosti Michaela Jacksona

29.10.2013 14:59 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michael Jackson
© PA
Do nečekaného soudního sporu se dostal slavný producent Quincy Jones se správci pozůstalosti zpěváka Michaela Jacksona a taktéž s nahrávací společností Sony Music Entertainment.

Několik slavných hitů krále popu, na kterých se Jones podílel, se totiž objevilo ve filmu "Michael Jackson: This Is It" a též na turné slavného uskupení Cirque Du Soleil, přičemž Jones nedostal vyplacené honoráře, které mu dle jeho názoru náleží. Navíc byly písně dle jeho názoru nevhodně upraveny a v dokumentu "This Is It" není jeho jméno uvedeno v kolonce hudební producent.

Podle Jonese měl právě on dostat jako první nabídku na úpravy písní "Billie Jean", "Beat It" nebo "Don't Stop 'Til You Get Enough". Tento bod smlouvy má hlavně ochránit jeho renomé.

V prohlášení správců pozůstalosti se uvádí, že jsou z celé záležitosti velmi zarmouceni a odmítají, že by se dopustili něčeho špatného. Podle nich totiž Jones za svoji práci pro Jacksona obdržel během posledních pětatřiceti let více než slušnou náhradu v podobě patřičně velkých výdělků. Jones nicméně žádá odškodné ve výši minimálně deseti milionů dolarů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY