The Hood Internet - Over Your Head (B.o.B. & 2 Chainz x Chromeo)

24.10.2013 09:57 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Málokdy se povede, aby cover verze předčila originál (když už jsme u toho, viděli jste Lucii Bílou a její především textově geniální předělávku "Smells Like Teen Spirit"? To jen tak na okraj, abyste viděli, jak se to fakt nedělá). Produkční uskupení The Hood Internet, zabývající se převážně mash-upy, na to šlo chytře - vzali dvě rozdílné písničky, vybrali z nich to nejlepší a dodali tomu svou duši.

Konkrétně se jedná o mixáž songu "HeadBand" z repertoáru hiphopera B.o.B.a ve featuringu s 2 Chainz, od nichž si The Hood Internet vypůjčili jen nakažlivý hvizd, a aktuálního singlu "Over Your Shoulder" electro-dance dvojky Chromeo. Od nich si chlapci už vzali mnohem víc: kytaru, synťáky a perkuse. Aby bylo jasné, že se skutečně více jedná o mash-up než cover, dostalo výsledné dílo i patřičné jméno beroucí si s od obou svých mladších sourozenců kus názvu.

Někomu chybělo něco v "HeadBand", jinému zas úplně nesedělo "Over Your Shoulder" příliš připomínající Daft Punk, ale "Over Your Head" už se nedá vytknout snad nic. Ti, kteří nemají rádi hip hop, ocení povedenou doprovodnou linku a těm, co nejsou zrovna taneční typy, padne do ucha skvělý text. Ne všechny mixy od The Hood Internet znějí synchronizovaně a sem tam se efekty navzájem ruší, což na tomto songu neexistuje. Je těžko uvěřitelné, že se vlastně jedná o původně dva zcela odlišné kousky. Funkový zvuk dodává na svižnosti a ležérní pohvizdování je elementem, který se jen tak z hlavy vyhnat nedá.

A co je úplně nejlepší, tento a spoustu dalších songů talentovaného dua si můžete zdarma stáhnout na jejich soundcloudovém účtu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY