Narozeninový festival klubu Roxy "Be Twenty One" dnes začíná

21.10.2013 10:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Be Twenty One logo
© facebook interpreta
Dnešním dnem začínají týdenní oslavy jedenadvacátých narozenin klubu Roxy a půjde již od počátku o nabitý program plný vernisáží, video-mappingu a divadelních představení jak prostorách klubu, tak i NoD. Vrcholem prvního dne bude koncert živé elektronické kapely Engine Earz se zpěvačkou Jennou G z Velké Británie.

Program byl v neděli neoficiálně zahájen zavěšením levitujícího sousoší Kurta Gebauera "Vznášení" nad Dlouhou ulici před samotným klubem. Kurt Gebauer je celosvětově uznávaným českým sochařem a jeho netradiční osvětlené sousoší je jedním z nejočekávanějších děl vystavovaných v průběhu festivalu.

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v NoD v 19:00 společně s představením díla Kurta Gebauera, vernisáží další očekávané výstavy "Horror, černý humor" a projekcí aktuální video tvorby světově uznávaného autora a pedagoga Jiřího Černického. Ve 21:00 proběhne divadelní premiéra inscenace souboru Echt Street Puppets - "Man Maschine".

Ve 20::00 bude zahájen 3D video-mapping Františka Pecháčka s názvem UP, který bude na budovu Roxy promítán každý večer v průběhu festivalového týdne. Ve 20:00 se otevřou i brány Roxy, kdy svou selekci zahájí hudební produkci talentovaný český DJ Hlava. Následovat bude pantomimická gameska z dílny skupiny Mime Fatale, sličných dívek, které se rozhodly pantomimu emancipovat. V této zabijácké show s názvem "Push The Button" propojily virtualitu s imaginárním světem, aby se vraždily a křísily, a spojily černý humor grotesek s kultovními pařbami.

Po slavnostním zahájení ředitele klubu Jaroslava Stanka ve 21:30 bude následovat koncert Britské kapely Engine Earz Experiment, která reprezentuje různé odstíny řízné elektroniky ve spojení s živými nástroji. Tuto energickou show úspěšně předvedla i na letošním festivale Glastonbury. Zpěvem je bude doprovázet u nás velmi oblíbená britská zpěvačka Jenna G, jejíž hlas známe z nejedné pecky od producentů jako DJ Die nebo Chase & Status. Na vystoupení kapely naváže česká Djská špička Deadly Viperz (Anakin&Akira) a mezinárodně stále úspěšnější producent a DJ Rido.

Zahajovací den Be Twenty One je nabitý až na půdu a bylo by přímo nerozumné nebýt přitom.

Vstupenky v předprodeji stojí 200 Kč + poplatky, v NoD jsou k mání za zvýhodněnou cenu. Zakoupit je můžete i v sítích Ticketportal a Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY