OneRepublic si v Británii berou zpět singlové zlato, albový triumf slaví John Newman

20.10.2013 22:13 - Josef Martínek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Miley Cyrus minule s velkou parádou vstoupila do britských žebříčků - vítězství brala jak s hitem "Wrecking Ball", tak i s deskou "Bangerz". O týden později však své pozice ztrácí, v singlech ji pokořili OneRepublic, titulem nejprodávanějšího alba se pyšní debut Johna Newmana.
OneRepublic - Native
© facebook interpreta
SINGLY - Po minulém vítězství Miley Cyrus si singlové zlato berou zpět OneRepublic, kteří tak podruhé ochutnávají slast vítězství. "Counting Stars" tím ještě posiluje pozici nejúspěšnějšího ostrovního hitu Ryana Teddera a jeho party, jedničky totiž nedosáhla ani slavná spolupráce s Timbalandem "Apologize" před šesti lety. Frontman skupiny ale úplným nováčkem na vrcholu britského žebříčku není, jako autor a producent se totiž podílel na vzniku mnoha velkých hitů, naposledy slavil vavříny v srpnu s "Burn" Ellie Goulding. "Je to nejlepší věc, co se nám kdy povedla. Měl jsem řadu number-one hitů s dalšími umělci, ale nikdy s touto kapelou. Tihle chlapi jsou jako mí bratři. Je to pro nás vrchol roku," uvedl pro UK Official Chart úspěšný muzikant.

Miley Cyrus se tedy přesouvá ze zlata na stříbro, i tak ještě "Wrecking Ball" zaznamenal jen mírný pokles oproti výraznému sešupu celého alba "Bangerz". Třetím místem vyrovnávají své dosavadní maximum chlapci ze skupiny Lawson, singl "Juliet" se zároveň stává nejvýše umístěnou novinkou kola. Nelze si nevšimnout skutečnosti, že v Británii se poslední dobou boybandům mimořádně daří.

A oklikou se vracíme zpět k Ryanu Tedderovi - jeho služby totiž v aktuálním singlu využil i James Blunt. Není tedy divu, že se "Bonfire Heart" stává jedním ze zpěvákových nejúspěšnějších britských songů - po minulém startu na šestce stoupá na čtyřku, což znamená, že lépe si bývalý voják vedl už jen s legendárním hitem "You're Beautiful", který pochopitelně hitparádu ve své době vyhrál.

Hned dvěma zástupci v nejlepší desítce se může pochlubit Eminem, "Berzerk" se sice po minulém debutu na dvojce sesunul až na sedmičku, v Top 5 však nově startuje další singl "Rap God". Další novinku si na osmé pozici připisuje producent Wilkinson s "Afterglow", poprvé se do Top Ten probojovala i australská rapperka Iggy Azalea, které k úspěchu "Change Your Life" svým přispěním pomohl T.I. V nejvyšší společnosti se stále drží také "Roar" Katy Perry, fanoušky popové hvězdy už ale spíše zajímá, jak si příští týden povede nové album "Prism".

Na dvacáté místo poslaly fanynky Justina Biebera a jeho novinku "All That Matters", naopak předchozí kousek kanadského zpěváka "Heartbreaker" ztratil propastných jedenašedesát pozic a musí se spokojit až s pětasedmdesátou příčkou. Na pětadvacítku se vyšvihla Cher s baladou "I Hope You Find It", tedy coververzí od Miley Cyrus. Z dalších novinek zaujme ještě pětapadesátá Eliza Doolittle s "Let It Rain".

    Top 10 - singly:
  1. One Republic - Counting Stars
  2. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  3. N Lawson - Juliet
  4. James Blunt - Bonfire Heart
  5. N Eminem - Rap God
  6. Katy Perry - Roar
  7. Eminem - Berzerk
  8. N Wilkinson - Afterglow
  9. Conor Maynard - R U Crazy
  10. N Iggy Azalea feat T.I. - Change Your Life

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

John Newman - Tribute
© facebook interpreta
DESKY - John Newman se po letošním singlovém vítězství s "Love Me Again" dočkal také triumfu s debutovým albem "Tribute". Třiadvacetiletý pop-soulový zpěvák za sebou nechal všechny legendy, které se seřadily od druhého do čtvrtého místa, a uzmul zlato pro sebe. "Pro umělce je úžasné mít albové číslo 1, obzvláště pokud jde o debut. Hodně to pro mne znamená a chci jen poděkovat všem těm, kteří mě podporovali a pomáhali. Nemohu se dočkat, až všechny uvidím na svém blížícím se turné," komentoval interpret své vítězství.

Nejlepší umístění za posledních dvacet let získávají Pearl Jam, zájem fanoušků vynesl jejich desátou řadovku "Lightning Bolt" až na stříbro. Pro srovnání - předchozí počin "Backspacer" to dotáhl nejvýše na devítku. Medailové pozice doplňuje nestárnouci brouk Paul McCartney, ten bere se svým šestnáctým albem "New" bronz. Výše zmíněnou sestavu legend uzavřeme s Cher, sedmašedesátiletá zpěvačka se po dvanácti letech vrátila nahrávkou "Closer To The Truth" a odměnou jí je čtvrté místo. Přitom její předchozí deska "Living Proof" se v roce 2001 podívala jen na čtyřicet šestku.

Také páté místo se nese ve znamení novinkového nosiče, debutuje na něm nahrávka "Perhaps Love" dvojice Jonathan & Charlotte. která se proslavila účastí v talentové soutěži. V horních patrech se stále drží Arctic Monkeys, deska "AM" ze začátku září totiž tento týden na šestce překonala i sedmou Miley Cyrus, která s "Bangerz" zažila dramatický sestup. Minulé první britské albové zlato jí už ale nikdo nevezme.

Patnácté místo ukrývá novinku "The Essential" Willa Younga, o příčku níže zahajuje svou hitparádovou pouť druhá deska americké folk-rockerky Lissie - "Back To Forever" startuje o čtyři místa hůře než tři roky starý debut "Catching A Tiger". Eliza Doolittle vydala nejen nový singl, ale i album "In Your Hands", výsledkem je dvacáté páté místo v prvním prodejním týdnu.

OneRepublic zaznamenávají kromě singlového triumfu i pozoruhodný albový výsledek - úspěch "Counting Stars" nastartoval zájem Britů také o celou desku "Native", která déle než půl roku od vydání slaví sedmnáctým místem své nové maximum. Poprockový band si tak připisuje i skalp Justina Timberlakea, jehož druhá část "The 20/20 Experience" dopadá poměrně neslavně - nejen, že se stala prvním počinem novodobého krále popu bez albového zlata, ale už ve třetím týdnu prodeje ji najdeme na chvostu třetí desítky. Březnový první díl se přitom ve svém třetím kole stále hřál na vrcholu.

    Top 10 - alba:
  1. N John Newman - Tribute
  2. N Pearl Jam - Lightning Bolt
  3. N Paul McCartney - New
  4. N Cher - Closer To The Truth
  5. N Jonathan & Charlotte - Perhaps Love
  6. Arctic Monkeys - AM
  7. Miley Cyrus - Bangerz
  8. Chase & Status - Brand New Machine
  9. Passanger - All The Little Lights
  10. N The Saturdays - Living For The Weekend

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY