Nejlepším DJem světa byl zvolen Holanďan Hardwell

21.10.2013 11:41 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

DJ Top 100 Track It Down 2013
© djmag.co.uk
V sobotu 19. října se v rámci posledního večera letošního ročníku Amsterdam Dance Event uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety o nejlepšího DJe světa.

Anketa pořádaná britským magazínem DJ Mag, který se specializuje na všechny druhy taneční hudby, tento rok zažila velké překvapení. Nevyhrál totiž ani loňský vítěz Armin van Buuren, ani jeden z těch, kteří se minulý rok těšili z umístění v první pětici (Avicii, David Guetta, Tiësto, Deadmau5). Dle ankety, do které každoročně hlasující statisíce fanoušků taneční hudby z celého světa, je novým králem mixážních pultů pětadvacetiletý Holanďan Hardwell.

Ten se v hudební branži pohybuje sice již od roku 2006, ale velký zvrat přišel až v roce 2011, kdy s ním kolega Tiësto natočil singl "Zero 76". Aktuálně má Hardwell na svém kontě již necelou dvacítku singlů, desítky remixů a čtyři namixované kompilace. Velký úspěch slaví i jeho pravidelná rádiová show Hardwell On Air. Není tedy divu, že patří mezi nejžádanější světové DJe a jeho vítězství tak mnoho lidí z tanenčí branže předpovídalo.

Celkově anketa ukázala, že opadá zájem o trance, neb jeho přední představitelé (Paul van Dyk, Markus Schulz nebo ATB) zaznamenali velký pokles. Naopak velké postupy směrem nahoru hlásí zástupci elektra (Dimitri Vegas & Like Mike, Nervo, Zedd, či ti, kteří zabodovali v hitparádách novou deskou či několika singly (Daft Punk, Calvin Harris).

Anketu v letošním roce podle oficiálních zdrojů nenarušili podvody, a tak největším skandálem byl asi ten fakt, že několik DJů své fanoušky od této ankety odrazovalo. Důvodem byly zveřejněné informace o tom, že managementy některých DJů investovaly desítky tisíc dolarů nejen do propagace na sociálních sítích či YouTube, ale nabízely nemalé částky tištěným médiím za pochvalné články o jejich koních. Na kompletní stovku těch nejlepších DJů se můžete podívat zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY