Nezmaři oslaví výročí 9. října velkým koncertem

06.10.2013 18:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nezmaři
© nezmari.cz
Kapela Nezmaři oslaví krásné výročí jediným velkým koncertem na domácí půdě v Českých Budějovicích. Stane se tak 9. října a mimo koncertu se fanoušci mohou těšit na překvapivé hosty, včetně Swingového orchestru Václava Hlaváče, vzácná videa a zajímavé vyprávění.

Je to neuvěřitelných pětatřicet let, co byla Pavlem Zajícem, Zdeňkem Hejkrlíkem, Zdeňkem Svobodou a Lubošem Hrdličkou založena scénická kapela Divadla dramatických textů (DDT), působící pod křídly Jihočeského divadla. Brzy se však přejmenovala na Nezmary a začala objíždět různé přehlídky. Jedno z kultovních seskupení české folkové scény se plně zprofesionalizovalo v devadesátých letech a od roku 2002 vystupuje v neměnném složení Pavel Zajíc, Pavel Drengubák, Jan Hlaváč a Šárka Benetková.

Tvorba kapely obsahuje jak převzaté skladby světových folkařů, opatřené vlastními texty, tak vlastní písně, které jsou doplněny příspěvky spřátelených kapel a hudebníků. Formace, charakteristická vícehlasými vokály za doprovodu akustických nástrojů, odehraje každoročně přes sto koncertů a je držitelem několika plzeňských Port a dvou Zlatých klíčů, které obdržela jako skupina roku v kategorii Folk&Country. Natočila třináct samostatných CD a DVD "Nezmaři 30 let".

Koncert se uskuteční ve středu 9. října od sedmi hodin večer ve velkém sále DK Metropol. Vstupenky jsou v předprodeji na pokladně DK Metropol.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY