Videoklip "Work Bitch" Britney Spears je druhý nejdražší v historii

04.10.2013 14:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britney Spears - Work Bitch
© billboard.com
Novinkový videoklip "Work Bitch" Britney Spears se na základě zveřejněného rozpočtu stal druhým nejdražším hudebním videem všech dob. Náklady vizuálu k prvnímu singlu ze zpěvaččiny chystané osmé studiovky se vyšplhaly až na závratných šest a půl milionu amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba sto dvacet tři milionů korun.

Dražším klipem se v celé historii pop music může pochlubit jen Michael Jackson, jehož video "Scream" s hostující sestrou Janet stálo dokonce sedm milionů dolarů. Snímek se natáčel v první polovině září, jeho režii obstaral Ben More, který již s popovou princeznou spolupracoval při vzniku klipu "Scream & Shout". Pokud se vám náklady klipu, v němž zpěvačka horlivě tančí, zavítá do prostředí pouště nebo bičuje polonahé ženy, zdají být nepřiměřené výsledku, věřte, že nejste sami. Hudební televize VH1 si dala práci všechny položky přepočítat a došla k závěru, že stejně video by se dalo pořídit za "pouhých" 968 tisíc amerických dolarů.

Singl "Work Bitch" ohlašuje nové, zatím bezejmenné album Britney Spears, které vyjde již 29. listopadu. Skladba se však zatím nesetkala s velkými hitparádovými úspěchy. Skalní fanoušci zpěvačky, kteří se ještě nedávno posmívali Lady Gaga a označovali její nejnovější hit "Applause", jenž se již dva měsíce stabilně drží v Top 10 americké hitparády, za propadák, se tak musejí aktuálně v USA spokojit až s jedenačtyřicátým místem pro Britney. K razantnímu nárůstu prodejů zatím nepomohl ani předražený videoklip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY