Honeypot 9. března navštíví i DJ Sasse

28.02.2002 18:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Honeypot 9.3. 2002
© facebook interpreta
Headlinem březnového Honeypotu bude představitel finské taneční scény DJ Sasse. Kromě toho, že šéfuje skvělému deep-housovému labelu Moodmusic, je Sasse také výborný DJ a producent. Pochází z Finska, avšak v současné době sídlí ve Frankfurtu.

Sasse, který své nahrávky vydává také pod jménem Freestyle Man (tento pseudonym má vystihovat jeho otevřený přístup k hudbě), propadl housu v raném mládí v polovině divokých 80. let. Během výletů do Londýna a New Yorku horečně nakupoval desky, následovalo první hraní doma na gramcích, kdy se pokoušel napodobit mixy, které slyšel v rádiu nebo na kazetách. Jak Sasse říká, život mu zachránila koupě gramofonů SL-1200 s regulovatelnou rychlostí otáček. Právě Sasse, Jimi Tenor a Jori Hulkkonen v té době výrazně obohatili rodící se finskou taneční scénu, a to nejen svými sety na parties, ale také společnou spoluprací na několika raných albech. Z těchto, dnes již klasických housových tracků, jmenujme alespoň "Que Domingo Inquieto", který vznikl spoluprací Freestyle Mana s Tenorem. Sasse při nahrávaní také spolupracoval s německou housovou hvězdou LoSoul a italským techno mágem Marcem Carolou. Mezi Sasseho známé remixy patří mimo jiné "Lovelee Dae" od Blaze a pro takové labely jako je Playhouse, Silver Network, Brique Rogue či Mantis Recordings zremixoval např. Joriho Hulkkonena, KemeticJust či Aqua Bassino. V roce 2000 vydal Freestyle Man své debutové album "Going South", na letošní rok plánuje vydat u labelu Moodmusic další. Sasse i nadále zůstává v kontaktu s finskou scénou, pravidelně vystupuje v Helsinkách, moderuje program na státním finském rádiu a bývá řazen mezi špičku skandinávské taneční scény (Hulkkonen, NuSpirit Helsinki, Svek Records, Hakan Lidbo, Royksopp, Rulers of the Deep, Adam Beyer).

Na březnovém Honeypotu, který se koná opět v pražském klubu Mecca, nebude samozřejmě chybět ani rezidentní DJ Lumière, dále vystoupí slovenský DJ Martin Haberland. V C loungi se můžete těšit na taneční sety DJe Lugera a E.S.P.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY