Euroconnections představí La Phaze a Unity

27.02.2002 19:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Unity
© facebook interpreta
15. března se v pražském Palácí Akropolis odehrají další Euroconnections s českými Unity a francouzskými La Phaze.

La Phaze - ...explosive jungle live... La Phaze založili v roce 1999 Damny Baluteau (zpěvák ze skupiny Ek-Kha) a Amaud Foumier (člen skupiny Hint). Téhož roku vydali své první CD, kde se křížil free-jazz, downtempo a drum&bass. Poté se k nim přidal DJ Mouf (z kolektivu Les Visiteurs). Přesto, že měli rozdílné nápady, nakonec se prosadil jejich jednotný styl- zuřivý drum&bass, raggae a progresivní jazz. Spolu se skupinou Cosmik Connections, kterou jste mohli vidět na jednom z koncertu projektu EuroConnections, jsou označováni za nejlepší reprezentanty nově se utvářejícího stylu nazvaného hexagone.

Unity - Šestičlenná kapela Unity vznikla počátkem roku 1998. Kombinují živé nástroje (kytara, baskytara, bicí a dechové nástroje) s elektronikou a s občasnou podporou DJe. Jejich hudba čerpá z mnoha žánrů, počínaje jazzem, raggae a funkem, přes electro a breakebeat, konče někde u kombinace techna a dubu. Díky tomuto hudebnímu mixu pulsují jejich koncerty energií a příjemnou atmosférou.

Po 22:00 afterparty - na Malé scéně: Amen Brothay - DJ Yukimura & guest (jungle & breax), na divadelním baru: "Breakbeats" - DJs Saku + Kaplick (breakbeat, bigbeat).

(Tisková zpráva Paláce Akropolis.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY