Vrcholy českých žebříčků patří Aviciimu a Štefanu Margitovi

26.09.2013 10:23 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Spanilá jízda společného singlu Aviciiho a Aloe Blacca "Wake Me Up" napříč českými rádii pokračuje. Pozici nejhranější skladby si vybojovala už pošesté, čímž se pomalu dostává do pozice nejúspěšnějšího hitu roku 2013. V prodejním žebříčku je na první pozici po delší době novinka - "Melancholie" Štefana Margity.
Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up
© facebook interpreta
RÁDIA - Ani uplynulý týden nepřinesl konkurenci pro Aviciiho "Wake Me Up", a švédský producent tak už popáté obhájil pozici nejhranější skladby v českých rádiích. Druhým vzadu zůstává Naughty Boy, který si pro sebe první místo ukradl před dvěma týdny. Třetí jsou Kryštof a Tomáš Klus s "Cestou", singlem, s nímž se nejspíš v některém z příštích týdnů objeví na vrcholu (spojení těchto dvou těles jednoduše nemohlo skončit bez úspěchu). Nově jsou mezi desítkou těch neúspěšnějších i Ellie Goulding (že by konečně sólový průlom) a OneRepublic.

Pokud jde o novinky, nabídla rádia docela pestrý mix. Teen-popík zastupuje Kanaďanka Avril Lavigne (i když teda sama má už pěkně daleko k teenagerce) se singlem "Rock N Roll" z její páté eponymní desky. Z domácí scény jste se mohli seznámit s kapelou Jelen, respektive s jejich spoluprací se zpěvačkou Kateřinou Marií Tichou ve skladbě "Tančíme spolu", a také s úsměvnou předělávkou "My Way" ("Mávej") Mig 21.

Příznivce komerční elektronické taneční hudby možná potěšila singlovka "Live For The Night" trojice Krewella z amerického Chicaga a nebo hit "Boom Boom (Heartbeat)" Angličana Raye Foxxe. Fanoušky kapely Placebo může těšit nasazení "Too Many Friends", s níž se Londýňané probojovali do rádiového žebříčku po neuvěřitelných sedmi letech. Na závěr zde máme zástupce slovenské rapové scény, kterým je Suvereno a jeho "Nech sa darí",

Top 10 ČR - rádia:
  1. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  2. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
  3. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  4. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  5. Fergie feat. Q-Tip & Goonrock - A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
  6. P!nk - True Love
  7. Khaled - C'est la vie
  8. Ellie Goulding - Burn
  9. Passenger - Let Her Go
  10. OneRepublic - Counting Stars

Top 100 RÁDIO 38/2013 - novinky:
71. Avril Lavigne - Rock N Roll
72. Kateřina Marie Tichá feat. Jelen - Tančíme spolu
90. Krewella - Live For The Night
91. Mig 21 - Mávej
94. Ray Foxx feat. Rachel K Collier - Boom Boom (Heartbeat)
99. Placebo - Too Many Friends
100. Suvereno - Nech sa darí

Štefan Margita - Melancholie
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jestli jsem to dobře spočítal, je to už dobrých patnáct týdnů, co nějaká novinka debutovala na první příčce prodejní hitparády (naposledy to byla třináctka Black Sabbath). Hudební podzim je ale v plném proudu a s ním přichází i řada zajímavých novinek. Nakolik lze označit novinku Štefana Margity za zajímavou, nechám už na vás, každopádně je to právě jeho "Melancholie", která byla minulý týden nejprodávanější. Druhá je výběrovka "The Best Of" Lucie (nejspíše nabízená v supermarketech za cenu, kterou nelze odmítnout) a třetí je Sting, vracející se po deseti letech s albem originálního materiálu "The Last Ship".

Chinaski se rozhodli podruhé rekapitulovat, a tak zde máme dvoudiskovou kompilaci "20 let v síti", s níž jsou pánové momentálně na šestém místě. Dvacátí osmí jsou Manic Street Preachers a jejich téměř akustické jedenácté řadové album "Rewind The Film", s mírným zájmem se pak také setkal soundtrack k filmu "Metallica: Through The Never" (který není ničím jiným, než výběrem skladeb metalových velikánů) nebo také debut Aviciiho "True" (vzhledem k úspěchu singlu "Wake Me Up, bych čekal trochu lepší umístění než třicátou pátou pozici).

Top 10 - prodejnost:
  1. new Štefan Margita - Melancholie
  2. Lucie - The Best Of
  3. new Sting - Last Ship
  4. Kryštof - Inzerát
  5. new Chinaski - 20 let v síti
  6. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  7. Placebo - Loud Like Love
  8. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  9. Madonna - MDNA
  10. Lucie Bílá - Aida a jiné klenoty

TOP 50 Prodejní 38/2013 - novinky:
1. Štefan Margita - Melancholie
3. Sting - Last Ship
5. Chinaski - 20 let v síti
28. Manic Street Preachers - Rewind the Film
34. Metallica - Metallica Through The Never
35. Avicii - True
40. Nirvana - In Utero (Reedice 2013)
42. Goldfrapp - Tales Of Us

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY