Schodiště vyráží na turné "30 let na pumpách"

29.09.2013 12:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Schodiště
© facebook interpreta
Schodiště (ex-Nahoru po schodišti dolů band) chystá sérii speciálních vystoupení u příležitosti kulatých narozenin. Šnůra "30 let na pumpách" odstartuje ve čtvrtek 17. října výročním koncertem s hosty (H.Kalina, V.Koubek, V.Merta, P. Čtvrtníček, Z. Suchý, Jaroušek a další) v pražském Paláci Akropolis. Pódium budiž pojato jako benzínka (včetně baru), neboť čerpací stanice jsou ta místa, kde se muzikanti napříč scénou potkávají nejčastěji.

Dnešní Schodiště hraje s chutí a nasazením, vepředu svým neopakovatelným stylem přednáší Doktor Krajíček, celou kapelu ženou kupředu dívčí bicí s dynamitovou úderností.

V posledních letech nastalo na koncertech vítané vyvážení, kdy většina už neřeší, z kterého století ta která píseň je. Část příznivců stále bouřlivě reaguje na starší hitovky, zatímco ta druhá, početnější, už skáče především do rytmu festivalovek "Nebudu" a "Stařena" nebo se vlní na "Strašáka" v podání bubenice Páji Táboříkové (byl by hřích nevyužít i její pěvecký potenciál).

Schodiště jako by se vracelo zpátky domů. Ostatně, proč ne, když čtyři ze současných sedmi členů pamatují zlatou éru NPSDB, na níž se zásadně podíleli jak interpretačně, tak autorsky. Činí se i mladá sekce a výsledkem je souzvuk nabitý radostí, který má v sobě kus starého dobrého Schodiště, ale i svěží vítr a větší zapojení nástrojů pro kapelu tak charakteristických (klarinet, akordeon, saxofon).

Během pěti let společného hraní a několika soustředění se sedmičlenná skupina semkla jako rodinka. Dnes už si Roztoky žijí vlastním životem a Schodiště vesele brázdí hudební moře se vzpomínkovým programem u příležitosti úctyhodného výročí.

Další termíny turné jsou následující:

18.10. Rychnov u Jablonce, KD
25.10. Svitavy, klub Tyjátr
26.10. Strunkovice nad Blanici, KD
02.11. Trutnov, Kabinet
16.11. Kolín, MSD (+ Sto zvířat)
04.12. Sedlčany, klub
11.12. Praha, Vagon


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY