Žentour s Jankem Ledeckým se vrací na scénu

09.09.2013 10:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Janek Ledecký
© facebook.com/LedeckyJanek
Další hudební legenda hlásí svůj návrat. Kapela Žentour, jejíž hity lemovaly období kolem sametové revoluce, finišuje s přípravami nového alba. Deska s názvem "Žentour 007" je komplet natočená, autorem hudby ke všem písním je baskytarista Honza Černý, texty si Ledecký napsal sám.

Obnovený Žentour má za bicí soupravou známou postavu Štěpána Smetáčka, který v současné době kromě Wanastovek objíždí republiku i s Ledeckého sólovými koncerty. Dalšími členy jsou kytarista Lukáš Martinek (spolupracuje například s Romanem Holým na projektu Neruda) a klávesista Jára Bárta, kterého je zase vidno s formací Tarapacca Jazz.

"Kapela se v nové tvorbě přiklání k současnému rockovému zvuku a méně přímočarým textům, Jankův hlas uslyšíme v rozmanitých polohách," uvedla manažerka skupiny Štěpánka Kubíčková. Na podzim příštího roku chystá kapela velké turné po České republice a Slovensku a již na jaře by se ráda rozehrála na některých exkluzivních koncertech.

Žentour vznikl již v roce 1981. Zahrál a zazpíval si v něm i David Koller. První album s názvem "Žentour 001" vyšlo v roce 1987, třetí a zatím poslední deska "Žentour 005" se objevila v prodejnách o čtyři roky později. Kapela má na svém kontě hity "Proklínám", "Všechno bude fajn", "Utajený světadíl" či "Týna".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY