Haim nebudou hostovat na novince Arctic Monkeys

25.08.2013 12:46 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Haim
© facebook.com/haimtheband
Vycházející hvězdy americké rockové scény - dívčí formace Haim - dostaly velmi zajímavou nabídku. Arctic Monkeys jim nabídli místo hostů na své chystané novince "AM". Server Nme.com ovšem citoval basistku Este Haim, dle které musely děvčata nabídku odmítnout. Důvodem byl nedostatek času. Haim totiž svůj debut "Days Are Gone" vydají 27. září a novinka Arctic Monkeys vyjde jen o tři týdny později. Spojujícím prvkem se stal producent James Ford, který se podílí na obou albech.

"Když ještě Monkeys nahrávali, pustil jsem členkám Haim píseň 'Do I Wanna Know?' A navrhl jsem jim, že by do ní mohly nahrát doprovodné vokály. Ten nápad se jim líbil, tak jsem o tom hned poté mluvil i s Monkeys, kteří souhlasili," prohlásil Ford.

Podle Haim však byla kapela nakonec z důvodu časové tísně nucena spolupráci odmítnout. "Snažily jsme se to vše zařídit tak, abychom to stihly. Ale když už k tomu mělo dojít, musely jsme upřednostnit naši desku. Zazpívat si na desce Arctic Monkeys by bylo splnění našeho největšího snu. Proto nás velmi mrzelo, když jsme musely tuto možnost odmítnout. Byl to nejhorší den mého života," řekla Este Haim.

Debutové EP s názvem "Forever" vydala formace sester Este, Danielly a Alany Haim už loni. Novou desku dosud představily čtyři singly, které jsou zatím úspěšnější v Evropě, jak v USA.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY