Videoklip Lady Gaga získal za čtyřiadvacet hodin deset a půl milionu zhlédnutí

23.08.2013 09:43 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© mediaoutrage.com
Přestože by někteří škarohlídi nejraději viděli Lady Gaga v hudebním důchodu (v horším případě tři metry pod zemí), popová diva i v roce 2013 vzbuzuje pozornost. Nejdiskutovanější zpěvačka světa totiž se svým novým videoklipem "Applause" jen za prvních čtyřiadvacet hodin získala přes deset milionů zhlédnutí na VEVU.

Absolutní rekord drží chlapecká skupina One Direction se svým červencovým klipem "Best Song Ever", který se minulý měsíc za prvních dvacet čtyři hodin od premiéry dočkal více než dvanácti milionů zhlédnutí. "Applause" se tedy podle údajů, které VEVO oficiálně sdělilo na svém Twitteru, stal historicky čtvrtým nejsledovanějším videoklipem v dějinách VEVA za první den. Pro zajímavost, ještě před One Direction držela tento rekord s deseti miliony a sedmi sty tisíci přehrání Miley Cyrus se svým kontroverzním videem "We Can't Stop", kterému aktuálně patří jiné maximum: nejrychleji vystoupalo na sto milionů zhlédnutí. Snímek bývalé Disney hvězdy to stihl za pouhých sedmatřicet dní. A právě na toto číslo nyní vyhlásili útok zanícení Little Monsters.

Pilotní singl "Applause" z očekávaného listopadového počinu "ARTPOP" vyšel 12. srpna a krátce po svém uvedení na trh se stal nejrychleji prodávaným singlem roku 2013 na iTunes, když si jej celosvětově za pouhých dvanáct hodin zakoupilo přes jeden a půl milionu uživatelů. Ve velkých světových hitparádách však debutoval o něco hůře, než se předpokládalo. V Británii se skladba v prvním týdnu v singlové hitparádě umístila na pátém místě, v USA ještě o pozici níže. Až další týdny však ukážou, zda "Applause" obstojí v porovnání v předchozími hity Gaga.

Sedmadvacetiletá Stefani Germanotta před pár dny v jednom rádiovém rozhovoru prozradila, že skladba o potlesku neměla být původně pilotem z chystané albové novinky. Jako první singl měl být skutečně vydán song "Sex Dreams", jak před časem spekuloval web Examiner.com. Volba singlu však byla na poslední chvíli změněna. Píseň, kterou někteří přirovnávali k "Ray Of Light" Madonny možná vyjde jako druhá vlaštovka. Zda se tak skutečně stane, se však dozvíme až za nějaký čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY