Podívejte se na "Applause" Lady Gaga

19.08.2013 14:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga - Applause
© twitter.com/ladygaga
Týden po zveřejnění singlu "Applause" přináší Lady Gaga k očekávanému pilotu z listopadového alba "ARTPOP" také videoklip. Zatímco uvolnění songu muselo být kvůli hackerům o týden posunuto, doprovodný snímek byl veřejnosti představen podle původního plánu v pondělí 19. srpna.

Video, o jehož režii se postarala nizozemská dvojice fotografů Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin, se natáčelo zhruba v polovině července v Los Angeles. Jeho premiéra proběhla za živé přítomnosti Mother Monster v pořadu Good Morning America, který byl živě přenášen na velkoplošné obrazovce na slavném newyorském Times Square.

Zpěvačka k příležitosti vydání svého prvního videoklipu po téměř dvou letech poskytla několik rozhovorů. "Když jsme natáčeli videoklip k 'Applause', měla jsem na sobě make-up klaunů, zatímco jsem zpívala. Najednou se mi ale začalo hrozně stýskat po mých fanoušcích a byla jsem frustrovaná, protože jsem si zlomila kyčel a musela kvůli tomu zrušit turné. Proto jsem si líčení rozmazala rukama po tváři, aby vypadalo jako od slz. Stala se z toho naše nejoblíbenější část videoklipu, a tak jsme to použili i jako cover singlu, " říká v jednom z nich.

Již krátce po vydání se hudebně barevná skladba dočkala mnoha úspěchů, v jednu chvíli vládla žebříčku stahování podle iTunes ve více než padesáti zemích světa, to samé se povedlo i celému albu "ARTPOP", jehož předobjednávky již byly také zahájeny. Americký trh se Gaga však prozatím dobýt nepodařilo. Změnit by se to mohlo právě díky klipu, 25. srpna pak song zazní v rámci předávání MTV Video Music Awards v Brooklynu poprvé živě. "Černobílý, barevný a ručně malovaný film", jak interpretka snímek popsala, si můžete přehrát níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY