Tomáš Klus a Vojtěch Dyk si společně zazpívají v pohádce "Tři bratři"

09.08.2013 16:50 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Tomáš Klus a Vojtěch Dyk
© kultura.idnes.cz
Dva nejúspěšnější čeští zpěváci do třiceti let, tedy Tomáš Klus a Vojtěch Dyk, si společně vyzkouší filmovou roli v nové pohádce "Tři bratři". Zároveň si v novince také společně zazpívají. Ve snímku režírovaném Janem Svěrákem si jejich třetího bratra zahraje Zdeněk Piškula.

Sedmadvacetiletý Klus i o rok starší Dyk již mají s herectvím bohaté zkušenosti z minulosti. Prvně jmenovaný si zahrál například v pohádce "Tajemství staré bambitky" z roku 2011, zpěváka skupiny Nightwork mohli diváci vidět třeba ve filmu "Ženy v pokušení" a mnoha dalších snímcích. Oba navíc spojuje studium na pražské DAMU.

Nový film vzniká podle scénáře Zdeňka Svěráka a částečně vychází z pásma dětských minioper Národního divadla. "Tři sourozenci ze statku se vydají do světa, aby se zbavili svých špatných vlastností. A dopadne to dobře," naznačují autoři dějovou linku. V pohádce si zahrají také Zdeněk Svěrák, Miroslav Táborský, Ivana Chýlková nebo Jiří Lábus.

Oba populární zpěváci, kteří ztvární hlavní role, kromě hraní pracují i na svých hudebních projektech. Zlatý slavík Tomáš Klus se již v září chystá vyrazit do studia a zahájit natáčení čtvrté řadové desky, se kterou se pokusí zopakovat fenomenální úspěch dva roky staré nahrávky "Racek". Dyk se svou skupinou Nightwork taktéž připravuje album, novinku "Čauki Mňauki" živě představí 25. listopadu na velkém koncertě v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY