Přesunutý koncert Deep Purple nadělal vrásky pořadatelům i fanouškům

06.08.2013 12:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Deep Purple
© music.aol.com
V neděli 4. srpna se nad Českou republikou přehnala silná bouře, která mnohde lámala stromy, působila velké škody, na fotbalovém stadionu v Brně dokonce v průběhu prvoligového utkání Zbrojovka - Sparta bylo zraněno několik diváků padajícím stromem. Ovšem i hudební fanoušci na mnoha místech naší republiky byli postiženi. Patrně nejpalčivěji ve Slavkově u Brna, kde se měl v neděli 4. srpna konat koncert britské legendy Deep Purple.

Ten byl právě kvůli prudké bouři přesunut na pondělí. S tím ale mnozí fanoušci nepočítali. Nezařídili si nocleh, popřípadě dovolenou v práci a nová situace jim přinesla nenadálé komplikace. Jeden z návštěvníků Roman Vlachynský prozradil serveru iDnes.cz, co se přesně dělo: "Oznámili nám, že živel poničil technické vybavení a pódium a koncert se tak musí přesunout na pondělí.

Po odeznění bouřky moderátor oznámil, že těm, kteří nemohou v pondělí přijít, vrátí peníze. Všichni jsme tomu uvěřili, a většina se tak v klidu rozjela domů. V pondělí už ale pořadatelé na dotazy o refundaci stále jen opakovali, že vstupenky jsou přece platné, koncert bude, a peníze se tak vracet nemusí,"
řekl Vlachynský. Magdalena Janoutová z agentury Live Nation potvrdila, že vracení peněz se bude řešit až později. Také návštěvníci koncertu proto vyčkávají a až podle postoje pořadatelů se rozhodnou, jaké konkrétní kroky podniknou dál.

"Pokud náhradu vstupenky odmítnou, podáme trestní oznámení za porušení smlouvy a budeme žádat náhradu škody," dodal Vlachynský. "Oni se tváří, že vše je v pořádku. Měli by se čelem postavit k tomu, že nedali všem možnost využít služby, kterou jsme si zakoupili. Ne každý si může vzít dovolenou hned na druhý den. Hodně lidí tam bylo ze Slovenska nebo z druhého konce Česka, neměli kde přespat, nad ránem odjeli domů a druhý den se už nejspíš vracet nebudou."

Na straně fanoušků stojí dle ředitelky jihomoravského inspektorátu Tatiany Neuhybelové i občanský zákoník. "Pokud se koncert nekonal v dohodnutém termínu, mohou spotřebitelé požadovat vrácení ceny lístku. Když však pořadatel odmítne, musí s ním takový spor řešit prostřednictvím soudu," řekla Neuhybelová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY