Čechomor oslaví čtvrtstoletí činnosti velkými koncerty

05.08.2013 08:07 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Čechomor
© facebook.com/cechomor
Zdá se to takřka nemožné, avšak Čechomor letos slaví pětadvacet let od svého vzniku. V rámci toho se pak pro své fanoušky rozhodl uspořádat několik velkých open-air koncertů, na kterých nabídne průřez svojí dosavadní tvorbou, zahraje písně, které již dlouho naživo nepředvedl a také představí doslova armádu zajímavých hostů. Objeví se americký kytarista Gerry Leonard, japonský zpěvák Joji Hirota, pěvecký sbor Jana Kučery či Kühnův smíšený sbor.

Narozeninová koncertní série bude započata 16.8. na dvaadvacátém ročníku Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově. Zde se mimo výše jmenovaných představí i Smíchovská komorní filharmonie pod vedením Josefa Vondráčka a také častá souputnice Čechomoru na jeho cestách, uznávaná zpěvačka Lenka Dusilová.

"Koncert v Českém Krumlově je zatím největší projekt, který Čechomor v uplynulých pětadvaceti letech realizoval. Mít na jednom jevišti pěvecký sbor, komorní filharmonii, uznávané hudebníky ze zahraničí i z Čech a to všechno ještě za asistence kamer České televize, která z českokrumlovského koncertu natáčí záznam pro televizní pořad a nové DVD Čechomoru, je na jedné straně velmi lákavé, ale na druhé straně nesmírně složité na organizaci zejména proto, že všichni hudebníci se spolu sejdou na pódiu vlastně až v den koncertu," říká na adresu této monstrakce František Černý, zpěvák a kytarista skupiny a dodává: "Je to naprosto unikátní projekt, který už se asi nikdy znovu nebude opakovat."

Předskokankou narozeninových koncertů Čechomoru bude talentovaná zpěvačka Anna Veselovská, která nedávno vydala své debutové album "10 rozdielov".

Karel Holas, takto houslista, kytarista, zpěvák a druhá hybná páka kapely doplňuje: "I na našich koncertech k pětadvacátým narozeninám Čechomoru budeme samozřejmě již tradičně propagovat činnost o.p.s. Pomocné tlapky, která se již 12 let zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů. Vycvičené psy následně zdarma předává do dlouhodobého užívání tělesně postiženým. Na podpoře tohoto projektu se Čechomor podílí již několik let společně s pojišťovnou Kooperativa."

Termíny turné jsou následující:

16. 8. Český Krumlov
18.8. zámek Sychrov
20.8. Bratislava
21.8. Konopiště
22.8. Cheb
23.8. Strážnice



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY