White Lies označují novinku "BIG TV" zčásti za heavymetalovou

02.08.2013 18:27 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

White Lies
© whitelies.com
Jako na Silvestra už ealingská trojice White Lies odpočítává poslední dny do svátečního data. Již 12. srpna se totiž vytasí s třetí řadovou deskou "BIG TV", jejíž hudební směřování mohli příznivci odhadnout z dosud uvolněných singlů "There Goes Our Love Again" a novopečené balady "Change". A pokud ne, následující frontmanova výpověď kořeny zvuku osvětlí.

"Natočit popové album s heavymetalovými kytarami bylo vědomé rozhodnutí," prozrazuje Harry McVeigh v novém čísle časopisu NME. "White Lies mají v současné době mnoho společného s heavy metalem. V heavy metalu se objevují ona zlověstná a gotická klišé a je zábava je porušovat," míní zase baskytarista Charles Cave. Ten v rozhovoru pro online mutaci magazínu nedávno dodal, že přes zachování skeptické optiky z minulosti uslyší fanoušci v některým písních nefalšovanou radost. Inu, nejen sonické megalomanství s ohledem na diskografii nelze post-punkerům upřít.

To ale není všechno, co se do promo textu pro koupi aktuálního vydání periodika vešlo. Server uvolňuje ještě citaci týkající se osobního vztahu lídra k novému materiálu: "Když jsme se dali do skládání, byla to pro nás záležitost typu 'tady a teď'. Chtěli jsme napsat album, se kterým by se lidi ztotožnili okamžitě. Toužíme po tom, aby aspoň jedna skladba zůstala v playlistu karaoke třicet let, aby si ji lidé po generace pamatovali."

Zda se minimálně jedna z výše uvedených písní zapíše do dějin hudby, posuďte sami. Zatím jediný doprovodný videoklip k singlu "There Goes Our Love Again", tedy alespoň podle redaktorky Simony Knotkové, to ale zřejmě nebude.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY