Voxel vydá na podzim debutové album

03.08.2013 15:54 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Voxel
© facebook.com/voxelmusic
Po několika singlech vydá na podzim zpěvák Voxel konečně své první album. Zatím bezejmnený debut držitele ceny pro "Objev roku" hudební televize Óčko by měl na pulty obchodů dorazit v září.

O chystaném počinu dvacetiletého interpreta se mluvilo již začátkem minulého roku, kdy Voxel zabodoval se svým prvním hitem "V síti". Student Západočeské univerzity v Plzni však nakonec přípravou materiálu strávil daleko více času, než se původně očekávalo. Mezitím si přízeň fanoušků udržoval alespoň vydáváním singlů a videoklipů. Ještě před dokončením desky stihl Václav Lebeda představit pět snímků, naposledy duet se svým dvorním textařem Pokáčem "Zejtra je taky den".

V červnu vydané video k singlu "Trip" vznikalo hned v osmi evropských státech. "Natáčeli jsme šest dní v osmi státech Evropy, kromě Česka, které samozřejmě nemohlo chybět, také v Rakousku, Německu, Itálii, Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Monaku a Francii. Právě ve Francii jsme se zdrželi nejdéle a projeli vše - od Nice přes Provence až po Paříž nebo Verdun," uvádí popový příslib tuzemské hudební scény a dodává i něco o zmiňované písničce: "Jedná se o letní věc, která je ve srovnání s předchozími singly klidnější a kytarovější. V jednom těžším životním období jsem si uvědomil, že nechci svou hudbou lidi šokovat, od toho tu jsou jiní. Mám v úmyslu je spíše motivovat, dovést je k úsměvu, navodit pozitivnější atmosféru, připomenout bezstarostné letní chvíle a občas také pobavit. Právě takový je můj Trip".

Populární zpěvák zkoušel kdysi prorazit v talentové soutěži SuperStar, porota ho však tehdy do užšího výběru soutěžících nepustila. Voxel se však dokázal prosadit i bez pomoci televizního pořadu. Začátkem letošního roku se právě jeho píseň "Superstar" stala hymnou dosud posledního ročníku stejnojmenné soutěže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY