Bohužel, Tom Jones opět na odfláknutém DVD

12.02.2002 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Už potřetí v krátké době se na stránkách MusicServeru setkáváme s recenzí DVD zpěváka Toma Jonese. Tentokrát nosič nese titul "35 Classic Ballads" a Jones opět zpívá především velmi známé převzaté písně. A dévédéčko je kromě jeho výkonu opět nepovedené.
3/10

Tom Jones - 35 Classic Ballads

Skladby: Unchained Melody, Green Green Grass Of Home, You’ve Lost That Lovin’ Feeling, Bridge Over Troubled Water, My Way, Danny Boy, Yesterday, Over The Rainbow, Send In The Clowns, I Write The Songs, Let It Be, All By Myself, Without Love, As Time Goes By, I Ever I Should Leave You, The Long And Winding Road, Since I Fell For You, If I Ruled The World, I Who Have Nothing, Georgia, The Most Beautiful Girl In The World, I Can’t Stop Loving You, Behind Closed Doors, Help Me Make It Through The Night, Release Me, Funny How Time Slips Away, She Believes In Me, Take It To The Limit, On Broadway, I Know I’ll Never Love This Way Again, Too Much Too Little Too Late, Spanish Harlem, You Are My World, You Don’t Have To Say You Love Me, Try A Little Tenderness
Celkový čas: 90 min.
Vydavatel: BMG
Do třetice všeho dobrého i zlého, říká se. Tentokrát to bohužel vyšlo s tím horším. Třetí DVD Tygra z Walesu Toma Jonese, jež hodnotíme na MusicServeru, se tentokrát jmenuje "35 Classic Ballads" (dvě předešlé se nazývaly "Classic R'n'B & Funk" a "40 Smash Hits"). Názvem je řečeno vše - uvidíme 35 obrazových záznamů převážně velmi známých a víceméně pomalých či baladických písní. Hodně, hodně coververzí v širokém rozsahu, všechny skladby v nezaměnitelném podání Toma Jonese, ale na odfláknutém DVD.

Jonesovi samotnému se ani nedá nic vytknout - pokud je jeho interpretační pojetí vaším šálkem čaje, přijdete si bohatě na své. Jestli ovšem jste schopni strávit formu, v níž je vám jeho vystoupení prezentováno. Provedení disku je totiž stejně odbyté a neuvěřitelně iritující jako na DVD "40 Smash Hits", jež jsem nedávno také recenzoval - onu recenzi bych mohl skoro celou zkopírovat a dosadit ji i sem. Stejné výtky k obrazovému ztvárnění, kolísajícímu zvuku, střihu, režii a snad vůbec k samotnému smyslu tohoto díla. Nemusel bych se zase rozčilovat, ušetřil bych čas a nemusel bych vymýšlet nová slova o šlendriánu. Docela příznačné je, že na obalu je zvěčněn Jones někdy v poslední době, ale záznamy na disku jsou z roku 1981, už to mi přijde jako obelhávání možného kupce. Další zajímavou drzostí, či jak to nazvat, je uvedení několika na chlup stejných písní (se stejnými záběry) jako na "40 Smash Hits", ach jistě, i balady přece byly "smash" hity, že?

Jsem přesvědčen o tom, že interpret samotný nemá s vydáním titulu "35 Classic Ballads" nic společného, jinak by ho musela hanba fackovat. Domnívám se, že existují mnohem kvalitnější obrazové a zvukové záznamy Jonesových živých vystoupení, jež by stály za vydání na DVD. Tom Jones, ten chlap s velkým hlasem, by si to zasloužil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY