Vítězové českého YouTube Festu IAN míří na Sziget

25.07.2013 07:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

IAN
© hudebniknihovna.cz
Brněnská dvojice IAN vyráží po triumfu v českém YouTube Festu na jeden z největších evropských festivalů, maďarský Sziget. Ten se v Budapešti uskuteční od 5. do 12. srpna. Projekt fungující ve složení Ian Yvese a Jan Kaňka by se měl divákům představit hned první den proslulé akce.

Branami budapešťského festivalu projde každoročně zhruba čtyři sta tisíc diváků. Mezi headlinery nadcházejícího ročníku se řadí například Nick Cave & The Bad Seeds, Blur či Biffy Clyro. "Těšíme se, rádi cestujeme a možnost představit naší muziku ze startu na takhle velké akci je úžasné. Nebude to lehké, ale věříme, že se to lidem bude líbit," dodávají pánové ke svému očekávanému mezinárodnímu koncertu.

Muzikantské duo zažívá letos poměrně hojně zaplněné koncertní léto. Kromě vystoupení na Szigetu si zahráli i na domácích festivalech United Islands, JamRock či Rock For People. Mimo živé hraní připravují hudebníci i společnou desku, kterou chtějí vydat na podzim. Vyjet by s ní měli také na turné, během něhož by kromě Česka a Slovenska rádi zavítali také do Itálie nebo Německa.

Přestože se neokoukaná dvojice prosadila zejména díky úspěchu v soutěži nových talentů, nelze říci, že jsou na hudební scéně úplnými nováčky. Za sebou mají působení v kapelách Model Bazaar či Hyperion. V tuzemsku absolvovali stovky koncertů a zkušenosti sbírali i ve Velké Británii. Své skladby hrají IAN za doprovodu akustických kytar a violoncella. Vzhledem k hudebnímu stylu, kterým se prezentují, jsou přirovnáváni například k Edu Sheeranovi či Johnu Mayerovi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY