Novou českou rádiovou jedničkou se stal Khaled

25.07.2013 14:24 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Skoro každé léto má alespoň jeden hit, který je ve své podstatě otřesný, ale z nepochopitelných důvodů získá obrovskou popularitu (určitě si ještě vzpomenete na "We No Speak Americano" nebo "Hey (Nah Neh Nah)"). Do stejné kategorie pak patří i nová rádiová jednička "C'est la vie" od Khaleda.
Khaled - C'est la vie (singl)
© facebook interpreta
RÁDIA - K létu patří neodmyslitelně letní hity, které nás mají za cíl bavit na letních diskoškách. K tomu, aby byly úspěšné, jsou zapotřebí rytmus (s malým r), vlezlá melodie a nejspíš i sem tam nějaký ten úpal (jedině ten by vysvětloval úspěch několika hitů z této kategorie). Teď zde máme "C'est la vie", hit alžírského zpěváka Khaleda. Singl, který vznikl v produkci slavného producenta RedOne (Lady Gaga, Nicki Minaj), sice oficiálně vyšel už loni, ale až nyní si našel cestu do našich rádií (a samozřejmě srdcí). Pokud vám náhodou začíná pomalu lézt na nervy, rád bych podotkl, že konec léta je zatím stále daleko...

Přejděme ale k novinkám. Nejlépe si vedl singl "Alive" z nového alba "Ice On The Dune" australské dvojky Empire Of The Sun, který je momentálně sedmdesátý druhý. Uvidíme, zda se mu povede lépe než předchozím singlům, k nimž se většina našich dramaturgů spíše obracela zády. Dále zde máme Ellie Goulding, jejíž album "Halcyon" brzy vyjde (jak už se stalo v poslední době zvykem) v rozšířené edici, a z ní pochází také nová skladba "Burn". Zatím největšího úspěchu u nás dosáhla ve spojení s Calvinem Harrisem, podaří se jí to konečně i sólově? Do třetice v rádiích nově uslyšíte singl Miley Cyrus "We Can't Stop", s nímž se snaží americká zpěvačka posunout směrem k dospělému popu. Druhé místo v americkém žebříčku značí snahu úspěšnou.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Khaled - C'est la vie
  2. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  3. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  4. Alex Hepburn - Under
  5. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  6. James Arthur - Impossible
  7. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  8. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
  9. Passenger - Let Her Go
  10. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky

Top 100 RÁDIO 29/2013 - novinky:
72. Empire Of The Sun - Alive
93. Ellie Goulding - Burn
96. Miley Cyrus - We Can't Stop

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani v dvacátém devátém týdnu se nenašla úspěšnější nahrávka než výběr "Tenkrát / Nostalgie 90. let" Jaromíra Nohavici, který najdeme na prvním místě prodejního žebříčku již popáté. Stejně tak zůstaly nezměněny druhá a třetí pozice (Black Sabbath a Zaz) a až ta čtvrtá přináší novinku od Pet Shop Boys "Electric". Komerční úspěšnost britského tanečního dua u nás šla sice v posledních letech rapidně dolů, ale jestli si některé jejich album zaslouží umístění v top pětce, je to právě tohle (nadšené světové kritiky mluví za vše).

Mezi dalšími novinkami nás obšťastní nový díl série "Taneční liga" (tentokrát s pořadovým číslem 151), americká herečka a nyní také zpěvačka Selena Gomez s debutem "Stars Dance" a v neposlední řadě také nejnovější album "Kveikur" islandských post-rockových melancholiků Sigur Rós, které si pozornost získalo díky vystoupení formace na letošním ročníku festivalu Colours Of Ostrava.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Black Sabbath - 13
  3. Zaz - Recto Verso
  4. new Pet Shop Boys - Electric
  5. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  6. Depeche Mode - Delta Machine
  7. Kryštof - Inzerát
  8. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  9. Daft Punk - Random Access Memories
  10. P!nk - Truth About Love

TOP 50 Prodejní 29/2013 - novinky:
4. Pet Shop Boys - Electric
14. Různí - Taneční liga 151
33. Selena Gomez - Stars Dance
50. Sigur Rós - Kveikur

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY