Lady Gaga je nejvýdělečnější celebritou do třiceti let

24.07.2013 10:49 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© forbes.com
Magazín Forbes zveřejnil žebříček deseti nejvýdělečnějších celebrit mladších třiceti let. Data byla shromážděna za období od června 2012 do června 2013. Pořadí na předních místech opanují osobnosti ze světa pop music, hned prvních sedm příček totiž patří současným popovým hvězdám. Nejvyšší výdělek si za uplynulý rok na konto připsala zpěvačka Lady Gaga, která se může těšit z příjmů ve výši zhruba osmdesáti milionů dolarů.

Sedmadvacetiletá umělkyně vydělala z mladých celebrit nejvíce i přesto, že ve sledovaném období nevydala žádné album ani singl. Štědré příjmy jí zajistila koncertní šňůra "Born This Way Ball", a zejména její první parfém nazvaný "Fame". Excentrická Američanka za sebou s přehledem nechala kanadského zpěváka Justina Biebera, jenž se s příjmem osmapadesáti milionů dolarů umístil na druhé příčce. Pomyslné stupně vítězů uzavírá countrypopová hvězda Taylor Swift. Té k tučnému přírůstku na kontě pomohla velkou měrou i její loňská deska "Red", které se jen za první týden v USA prodalo přes 1,2 milionu kopií.

V první pětici se dále umístili britský DJ a producent Calvin Harris a barbadoská zpěvačka Rihanna. Zajímavostí pak může být sedmá příčka fenomenální Angličanky Adele, která si přišla na více než dvacet šest milionů dolarů navzdory tomu, že díky mateřské pauze v uplynulém roce téměř nevystupovala. Slyšet o ní bylo pouze v souvislosti s hymnou nejnovější bondovky "Skyfall". Kompletní žebříček i s výdělky jednotlivých osobností naleznete níže.

Žebříček nejvýdělečnějších celebrit pod 30 let s příjmy uváděnými v dolarech:

1. Lady Gaga - 80 milionů
2. Justin Bieber - 58 milionů
3. Taylor Swift - 55 milionů
4. Calvin Harris - 46 milionů
5. Rihanna - 43 milionů
6. Katy Perry - 39 milionů
7. Adele - 26 milionů
8. Jenifer Lawrence - 25 milionů
9. Kristen Stewart - 22 milionů
10. Taylor Lautner - 22 milionů



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY