Red Bull Music Academy probíhá v Londýně

06.02.2002 19:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Red Bull Music Academy
© facebook interpreta
Londýnská klubová scéna hostí v první polovině února Red Bull Music Academy, která sem byla přesunuta z New Yorku. Setkání talentovaných DJs se známými producenty, DJi a muzikanty se účastní i český DJ Master G a slovenský DJ Zavo. Denně aktuální reportáže a rozhovory najdete na www.redbullmusicacademy.com.

Red Bull Music Academy zahájil v pondělí její zakladatel Many Ameri promluvou ke třiceti DJs - účastníkům z víc než dvaceti zemí světa. "Pro příští dva týdny jsme pozvali na akademii hvězdy klubové scény, ale i méně známé lidi, budou vám tu vyprávět svoje hudební příběhy, radit ohledně produkce hudby, ale budou samozřejmě odpovídat i na vaše dotazy. Tak se snažte ptát, nebo je začnete nudit a půjdou pryč," řekl s úsměvem Many. Uvolněná atmosféra RBMA pak pokračovala vystoupením turntablistů Mixologists s beat boxem Killa Kella, seznamovací lekcí se samplerem v podání Phila Ashera, představením kolínského labelu Kompakt a o novinkách v liverpoolském velkoklubu Cream povídal jeho majitel James Barton. Program kromě práce ve studiích obsahuje i hraní všech účastníků v londýnských klubech, a tak už první den DJ Zavo z Londýna hlásil: "Je tu super. Je tady toho tolik, že padám únavou :)."

Nabitý program příštích čtrnácti dnů znají jen účastníci, vy ho ale můžete denně sledovat na webu RBMA. Jména lektorů a hlavně atmosféra minulých ročníků akademie snad jsou tou nejlepší pozvánkou.

(Autorem je Honza Babka)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY